Zvezda slavila u Senti: Pavkov još jednom pokazao da je Stankovićev džoker

03.03.2021. | 18:58

Aktuelni šampion Srbije i lider Crvena zvezda u 25. kolu Superlige ostvario je novu pobjedu, i to u gostima kod TSC-a sa 3:1.

TSC je u ovaj meč ušao kao ekipa koja nije primila nijedan gol u drugom dijelu sezone. Drugim riječima, od kada ih je preuzeo bivši selektor Mladen Krstajić. Od svog pristupa nije ni sada odustao, i u prvom poluvremenu limitirao napadalčki potencijal Crvene zvezde, koja je imala jednu pravu šansu preko Ivanića.

Dejan Stanković je na poluvremenu uveo Srnića, Kangu i Pavkova, koji je u 54. minutu probio bedem domaćih. Odlično je centrirao Mirko Ivanić a korpulentni napadač upisao novi gol u 2021. godini. Međutim, već u narednom napadu Gajić pravi i penal i dobija crveni karton, a Lukić je siguran sa bijele tačke za 1:1. Crveno-bijeli su morali da krenu naprijed, iako sa igračem manje.

Ipak, Mirko Ivanić je napravio još jedan sjajan potez. U 67. minutu iznudio je prekršaj u šesnaestercu domaćih Tomanovića, koji je dobio žuti karton. Sa ovakvom odlukom nisu se mirili domaći, okružili su sudiju, koji je podijelio žute kartone zbog prigovora Filipoviću i Tomanoviću, koji je tako dobio i drugi žuti karton i morao je prije vremena u svlačionicu. Kanga je bio precizan sa 11 metara, vratio Zvezdi prednost i to u trenutku kada je brojčano poravnat odnos snaga na terenu.

Momentalno je uslijedio još jedan gol gostiju, a strijelac je drugi put bio Pavkov za 3:1 i potvrdu veoma značajnog trijumfa Crvene zvezde. Šampion je i dalje prvi sa 68 bodova, šest više od Partizana uz utakmicu više. TSC je sedmi sa 38 bodova, jednim manje od Proletera, a 12 od četvrtoplasirane Vojvodine, koja drži poslednje mesto koje vodi u Evropu, piše Sportklub.

U ostalim mečevima Javor – Inđija 1:1, Proleter – Radnički Niš 2:1, Spartak – Mačva 3:2.