Zvezda silna protiv Igokee: Ubjedljiva pobjeda crveno-bijelih na startu ABA lige

30.09.2023. | 22:05

Košarkaši Crvene zvezde u prvom kolu ABA lige gostovali su Igokei u Laktašima. Slavili su crveno bijeli 63:81.

Crvena zvezda gostovala je u Laktašima bez četvorice košarkaša Nemanje Bjelice. Adama Hange, Dejana Davidovca i Šabaza Nejpira, ali ni u jednom trenutku nije trijumf gostiju u pitanje.

Vodila je Crvena zvezda od starta meča. Držala je Igokea korak do petog minuta kada je bilo 8:9, uslijedila je nakon toga serija 5:0 crveno-bijelih, ušao je minut kasnije u igru i Miloš Teodosić, a izabranici Duška Ivanovića poveli su 11:16. Uspjela je Igokea da zbije redove i do kraja dionice smanji na 17:20.

Kod Domaćina sjajno zakucavanje priredio je Nikola Tanasković.

Napravila je seriju 9:0 Zvezda, a prve poene upisao je u drugoj dionici i Miloš Teodosić.

Vratila se Igokea u potpunosti u meč. Napravili su seriju 6:0, a poenima Tanaskovića sveli su zaostatak na samo jedan poen. Ipak, u završnici je Gedraitis pogodio trojku na +5 i crveno-bele na veliku pauzu odveo rezultatom 32:40.

Sjajan je u uvodnim minutima trećeg perioda bio Majk Tobi. Pogodio je trojku za prvo dvocifreno vođstvo crveno-bijelih, a potom je uslijedila sjajna kombinacija sa Teodosićem, pa poeni nakon promašaja Lazića. Upravo je poenima kapitena Lazića, a potom i Nedovića crveno-bijela četa došla do 21. poena prednosti (43:64).

Uspjela je Igokea do kraja u nekoliko navrata da spusti na +16, ali za više Igokea nije imala snage, te je Zvezda upisala prvu pobjedu u sezoni ABA lige rezultatom 63:81