Zvezda se učvrstila na prvom mjestu: Katai i Kangva donijeli pobjedu protiv Čukaričkog

10.11.2022. | 20:59

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su večeras u gostima ekipu Čukaričkog 2:0 u zaostalom meču sedmog kola Superlige Srbije.

Golove za “crveno-bijele” postigli su Aleksandar Katai u 37. i Kings Kangva u 84. minutu.

Crvena zvezda na prvom mjestu na tabeli ima 50 bodova, što je 10 više u odnosu na Partizan, koji je ranije danas na svom terenu poražen od Spartaka 1:0. Čukarički je četvrti na tabeli domaćeg prvenstva sa 32 boda.

Crvena zvezda je ušla angažovano u meč, a već u drugom minutu gosti su imali šansu preko Stefana Mitrovića. Aleksandar Pešić je imao priliku u devetom minutu, ali je Bogdan Kovačević spriječio napadača Zvezde da dođe do gola. Pešić se tom prilikom povrijedio zbog čega je morao da bude zamijenjen. Crvena zvezda je nastavila sa napadima, a Aleksandar Katai je u 30. minutu pogodio prečku. Gosti su poveli u 37. minutu pogotkom Kataija poslije centaršuta Gejlora Kange. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjene rezultata.

Fudbaleri Čukaričkog su bolje otvorili drugo poluvrijeme, potom je Crvena zvezda preuzela inicijativu, ali nije bilo pravih šansi na obje strane. Konačan rezultat postavljen je u 84. minutu, a u strijelce se upisao Kangva.

Fudbaleri Crvene zvezde će u nedjelju gostovati Radniku u Surdulici u meču 19. kola Superlige Srbije, dok će Čukarički na svom terenu dočekati novosadsku Mladost.