Zvezda se plasirala u polufinale Kupa: Crveno-bijeli lako izašli na kraj sa IMT-om

30.03.2021. | 18:25

Fudbaleri Crvene zvezde lako su izašli na kraj sa drugoligašem IMT-om i plasirali se u polufinale Kupa Srbije, ostvarivši pobjedu od 3:0 u zaostaloj utakmici četvrtfinala.

Igrači Dejana Stankovića su vrlo ozbiljno shvatili ekipu iz Novog Beograda, koja se nalazi pri vrhu tabele srpskog drugoligaškog karavana i vrlo brzo postigli tri gola, a onda uglavnom lagano odrađivali utakmicu do kraja.

Crvena zvezda je povela već u četvrtom minutu golom Dijega Falčinelija kome je asistirao Milan Rodić.

U 11. minutu je bilo 2:0, kada je odlično slobodan udarac izveo Aleksandar Katai, da se u 21. minutu u strijelce upisao Filipo Falko na asistenciju Mirka Ivanića.

IMT je šutirao ka golu isto koliko i Zvezda, imao je tri-četiri veoma dobre prilike, ali ih nije iskoristio, pa se na odmor otišlo sa ubjedljivih 3:0 za domaćina.

Drugih 45 minuta nije donijelo tako lepršavu igru, nije viđen nijedan gol, mada je bilo prilika i za Zvezdu i za IMT.

Crveno-bijeli žarko žele trofej Kupa Srbije s obzirom na to da ga nisu osvojili još od 2012. godine, kada su u finalu koje je odigrano u Kruševcu, savladali čačanski Borac sa 2:0, a tada je trener Zvezde bio Robert Prosinečki.

S obzirom se Zvezda sada plasirala u polufinale kupa i da je vodeći tim u prvenstvu Srbije, na dobrom je putu da ponovo osvoji “duplu krunu”.