Zvezda se pita: Šerif je samo stanica ka cilju – Ligi šampiona!

02.08.2021. | 16:24

Žrijeb je Crvenu zvedu možda poslao na Dinamo iz Zagreba, ali Dejan Stanković za sada ne želi da razmišlja o tome. U fokusu mladog trenera je Šerif iz Tiraspolja, šampion Moldavije koji će sutra u Beogradu biti Zvezdin protivnik u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Biće to prepreka koja mora da se preskoči kako bi duel sa Hrvatima i dalje postojao kao opcija, ali Zvezdi su oba dvomeča samo usputna stanica. Cilj za ovu sezonu jeste Liga šampiona, do koje su ostala još četiri meča.

Na konferneciji pred Šerif, Stanković je pohvalno govorio o moldavskom timu i kvalitetima koje oni posjeduju, ali je i napomenuo da će od Zvezdine igre sve zavisiti.

”Dosta će zavisiti od nas kakav će protivnik da bude. To sam rekao i protiv Kairata, ali smo izašli jako. Gledaćemo da isto uradimo i sutra, uz jak pritisak i da im ne dozvolimo da mnogo razmjenjuju paseve. Imaju dosta talentovanih igrača, strana, fudbalera koji mogu da pokažu individualni kvalitet”, otkrio je Dejan Stanković.

Iznenađenja u sastavu neće biti, trener crveno-bijelih na teren šalje najbolji tim. Bez prilagođavanja protivniku.

”Gledaćemo nas, igraće oni najbolji. Probaćemo da ‘otkinemo’ protivniku ono najbolje što ima”, rekao je šef struke Zvezde.

Poređenje dva evropska rivala nije lako. U nekim stvarima bolji je predstavnik Kazahstana, ali djeluje da je Šerifove igrače teže zaustaviti.

”Ja bih da spustimo loptu. Kairat je bio jedna utakmica, namjestilo se tako, uložili smo mnogo truda da se desi. Ali, ja sam realista, sad sanjam o jakoj i kompaktnoj utakmici gdje ne treba da nas ugroze. Treba dovesti naše igrače u situaciju da pokažu sav svoj talenat. Svi sanjamo da se desi veliki rezultat, ubjedljiva pobjeda, ali… Ne vjerujem da je iko došao slučajno u treće kolo kvalifikacija”, kazao je Stanković i time stidljivo najavio da je Šerif veći izazov.

Znači li to da je pobjeda sa tri gola razlike dovoljna?

”Ne prijetim. Ja bih potpisao odmah 3:0. Neće sigurno biti lako, ali će zavisiti od nas kako utakmica teče”

Meč srpskog šampiona i gostiju iz Moldavije igra se u utorak od 21:00 na stadionu Rajko Mitić, prenosi Mondo.