Zvezda se oglasila pred derbi u Evroligi: Navijači Partizana mogu prisustvovati pod ovim uslovima

Košarkaši Crvene zvezde pred sobom imaju meč 21. kola Evrolige, gdje će igrati protiv najvećeg rivala, ekipe Partizana. Zvezda će biti domaćin u ovom duelu, pa su samim tim i posebno oprezni zbog gostujućih navijača.

Zvezda i Partizan su već imali “konflikt”, odnosno, navijači, koji su crtali grafite po Pioniru, pa su zbog toga crveno-bijeli izdali i prvo saopštenje, međutim, to nije sve. Ovaj klub je izdao i još jedno, ovoga puta ono koje se tiče navijača crno-bijelih koji žele da dođu na utakmicu.

Saopštenje Crvene zvezde prenosimo u cjelosti.

“Crvena zvezda obavještava javnost da je u sredu 25. 01. 2023. godine održan sastanak bezbjednosti povodom utakmice 21. kola Evrolige između Crvene zvezde i Partizana. Sastanku su prisustvovali predstavnici oba kluba, MUP Republike Srbije, i svih nadležnih i relevantnih službi bezbjednosti koje će biti zadužene za utakmicu koja se igra u petak od 19 časova u hali ‘Aleksandar Nikolić’.

Crvena zvezda ponudio je KK Partizan da kupi određeni broj karata za svoje pristalice (samo one koje su na spisku uz dostavljen JMBG i neophodne podatke kako ne bi došlo do zloupotrebe) koje će se nalaziti na tribini D. Ta grupa će (ukoliko Partizan prvo dostavi sve tražene podatke vezane za lica koja ulaze u halu i plati kontigent karata koji im je ponuđen) po posebnom režimu, u određeno vrijeme bez ikakvih navijačkih rekvizita, i uz vrlo jasne instrukcije koje su dale sve službe bezbjednosti biti smještena u određenom sektoru (Tribina D) oko koga će biti formirana ‘tampon zona’. Ukoliko se u dvorani nađe još neko od pristalica Partizana koji ima ulaznicu za neki drugi sektor u hali – neće biti omogućen nikakav prelazak i odlazak do tribine D!

Za ovu utakmicu biće angažovane dodatne snage Žandarmerije, Policije, ali i redarskih službi koje će sprovoditi rigorozne kontrole na svim ulazima. Crvena zvezda obavještava javnost da zbog utakmice visokog rizika i bezbjednosti svih aktera utakmice i navijača, kao i prisustva gostujućih navijača, na raspolaganju ima smanjeni kapacitet dvorane. Zbog toga, KK Crvena zvezda nije mogao da organizuje slobodnu prodaju ulaznica.

Dio hale i preostalog kontigenta, popunjen je vlasnicima sezonskih ulaznica, kao i kartama za sponzore i partnere Kluba, ali i Evrolige. Takođe, kao što je to bio slučaj u svakoj utakmici od početka sezone, navijačka tribina je predviđena za najvatrenije pristalice crveno-bijelih i te ulaznice su distribuirane upravo njima!

Klub ovom prlikom apeluje na sve navijače da dođu ranije i zauzmu svoje mjesto u hali. Nemojte nasedati na bilo kakve moguće provokacije, fer i sportski podržavajte svoj klub! Takođe, molimo sve koji se nađu u petak uveče u hali, da se pridržavaju svih pravila i protokola takmičenja kako ne bi doveli u opasnost klub za koji navijaju neke od rigiroznih kazni. Nemojte ubacivati bilo kakve predmete na teren, nemojte bacati ništa ka bilo kome, bez uvredljivih skandiranja, bez pridavanja pažnje bilo čemu osim sportskim temama i dešavanjima na parketu i utakmici 21. kola Evrolige!

Crvena zvezda apeluje na sve da sva pažnja i sva energija budu usmjereni na podršku igračima, i to onako kako oni to znaju i čime smo ponosili više puta igrajući Evroligu poslednjih 10 godina! U petak, 27. Januara, na Savindan, svi zajedno, ujedinjeni, pokažimo na najbolji način šta je Crvena zvezda, predstavimo svoj klub, grad Beograd i Srbiju široj evropskoj javnosti još jednom kao i mnogo puta igrajući Evroligu, na pravi način i podržimo košarkaše na putu do još jedne nove evroligaške pobjede”.

Ostavite komentar: