Zvezda se oglasila: Pitajte ABA ligu zbog čega ne igramo Superkup

08.08.2023. | 16:39

Crvena zvezda neće učestvovati na Superkupu ABA lige, koji se posle višegodišnje kovid pauze vraća u kalendar, pa je na programu od 18. do 20. septembra u Podgorici, uz učešće osam ekipa na čelu sa aktuelnim šampionom Partizanom.

Na konkretno pitanje zašto je srpski prvak i finalista regionalnog takmičenja odustao od svojevrsne sezonske uvertire, stigao je kratak odgovor u formatu sms poruke.

– Moj jedini komentar na neigranje mog kluba je da je to pitanje  za ABA ligu, a ne za crveno – bijele. Ništa više od toga nemam da komentarišem – napisao je Milan Dozet, sportski direktor Crvene zvezde za Sportklub.

Učešće na Superkupu su potvrdili crno – bijeli, Mega, FMP Železnik, Cedevita Olimpija, Budućnost, Derbi, Igokea i Zadar. Dosadašnji osvajači Superkupa bili su Cedevita (2017) u Baru, pa Crvena zvezda u Laktašima, kao i Partizan 2019. godine, navodi Sport klub.

Svaka ekipa će odigrati tri utakmice za isto toliko dana, pošto se igra i za plasman, a 18. septembra, u četvrtfinalu, sastaju se: Cedevita Olimpija – Igokea (12.00), Partizan – Mega (15.00), Budućnost – Zadar (18.00) i FMP Železnik – Derbi (21,00).