Zvezda savladala Radnički sa 3:0

05.08.2020. | 21:35

Crveno-beli sigurnom igrom slavili protiv kombinovanog tima Radničkog iz Niša – 3:0

Zadovoljstvo i osmijeh na licu zbog još jedne sigurne pobjede bez primljenog gola, oči pune zbog igre koja nagovještava ozbiljan boljitak. Posebno, kada se povede riječ o prethodnoj sezoni. Srpski šampion je još jednom pokazao autoritet u domaćem atara, pošto je bez većih problema slavio protiv defanzivno orjentisanog Radničkog iz Niša – 3:0 (2:0).

Rivali se ovog ljeta mijenjaju, računajući i pripremne utakmice, ali ne i glavni junaci na timskom posteru Dejana Stankovića. Više nije stvar početničke sreće, ni činjenice da ga rivali ne poznaju dovoljno. Ponovo je golom i asistencijama Srđan Spiridonović pokazao da ima štofa da izraste u jednog od najboljih igrača Crvene zvezde. Ako ne i najboljeg. Presingom, igrom licem ka golu, na kraju golom i asistencijom, Srbin iz Beča razneo je defanzivni sistem Radosava Bataka. Kada se tome dodaju više nego solidne partije Kataija, Veljka Nikolića i Ivanića, jasno je zašto Nišlije nisu imale ni promil šanse… Igra Crvene zvezde povremeno je imala obrise onog što se dugo čeka na Marakani. Prvi gol oslikao je majstorstvo Veljka Nikolića, drugi sposobnost transformacije tako potrebne za evropski nivo, a treći nepodnošljivu lakoću igre iz prve. Za prvenac Aleksandra Kataija.

https://www.youtube.com/watch?v=vtqYtequEW0&feature=emb_title

Mnogo toga je bilo pozitivnog u igri Crvene zvezde od samog starta duela sa Radničkim, osim onog osnovnog – oštrice u samom špicu napada. Tvrd blok Radoslava Bataka, oličen u devetorici igrača unutar 30 metara, skratio je prostor za delovanje igračima srpskog šampiona. Međutim, ocrtale su se neke ideje Dejana Stankovića. Igrom iz prve, traženjem međuprostora i širenjem napada na Rodića i Gobeljića, Crvena zvezda je bila u stalnom višku. Ponovili su Katai i Spiridonović akciju iz duela sa Novim Pazarom, ali Borivije Ristić je već u semom minutu najavio vrlo solidnu veće i zvanje najboljeg igrača izmiješane postave gostiju.

 

Izvor:(mozzartsport.com)