Zvezda savladala Partizan u okviru 8. kola ABA lige

28.11.2022. | 22:46

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su „vječitog rivala“ Partizan rezultatom 90:74 u utakmici koja se u ponedjeljak igrala u okviru osmog kola ABA lige.

Crveno-bijeli sada imaju skor 6-1 u regionalnom takmičenju, dok je Partizanu ovo bio prvi poraz i sada su na učinku 7-1.

Tim sa Malog Kalemegdana ne zna za poraz otkad ga je preuzeo crnogorski trener Duško Ivanović – bila je ovo peta pobjeda za Zvezdu pod vođstvom novog šefa stručnog štaba (dvije u Evroligi, tri u ABA).

Prvi derbi u sezoni obilježio je i prekid krajem prve četvrtine, koja je zbog toga trajala čitav sat. Poslije masovnog ubacivanja predmeta na parket sudije predvođene Damirom Javorom su napustile teren, a ubrzo je obezbjeđenje ispraznilo dio hale sa najvatrenijim pristalicama Zvezde. Sa tog dijela tribina bačeno je najviše predmeta.

Zvezda na ovoj utakmici ima i za čim da žali jer je u prvoj četvrtini povredu doživio plejmejker Nikola Ivanović, koji se poslije jednog nezgodnog pada nije vratio u igru.

Partizanu nije pomogla ni najbolja partija Janisa Papapetrua otkad je Grk došao u redove crno-bijelih. Ovo je treći poraz zaredom za Partizan, koji je u prethodnoj nedjelji dvaput izgubio na gostovanjima u Evroligi – u Barseloni i Madridu, kada ih je savladao Real.

Ovo je bio prvi susret u sezoni dva najveća srpska kluba i prvi od finalne serije plej-ofa prethodne sezone ABA lige.

Poslije derbija Partizan i Zvezdu očekuju nove utakmice u Evroligi – tim Željka Obradovića u četvrtak dočekuje Valensiju, a crveno-bijeli će dan kasnije ugostiti Virtus. Utakmice Evrolige gledajte u direktnim prenosima na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.