Zvezda savladala Igokeu u prvoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige

03.05.2021. | 20:28

Košarkaši Igokee poraženi su u prvoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige na gostovanju kod Crvene zvezde rezultatom 76:61.

Drugi susret na rasporedu je u petak u Laktašima kada će izabranici trenera Dragana Bajića tražiti trijumf za majstoricu. Tokom susreta u dvorani “Aleksandar Nikolić” većim dijelom meča bili su u vođstvu, ali ih je loša igra u napadu u posljednjoj četvrtini koštala trijumfa. Zvezda je zaigrala odlično u odbrani i onemogućila gostima da dođu do otvorenih pozicija za šut, a pri tome su imali dosta izgubljenih lopti u tom periodu. U posljednjih deset minuta gosti su ubacili samo šest poena pa je poraz bio neminovan.

Prvu dvocifrenu prednost na susretu Zvezda je imala na četiri minuta prije kraja kada je povela sa 72:60, slomila protivnika i praktično prelomila susret u svoju korist. Ipak, Igokea se nije predavala i pokušala je se vrati u susret, ali nije imala snage za to.

Najbolji u timu iz Aleksandrovca bio je Edin Atić sa 15 poena, dok nijedan njegov saigrač nije bio dvocifren, a Nikola Jovanović upisao je devet. Zvezdu je predvodio Džordan Lojd sa 21 poenom, Kori Volden dodao je 13, a Ognjen Dobrić 12.