Zvezda savladala Gent i izborila novo evropsko proljeće

26.11.2020. | 21:32

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u Belgiji ekipu Genta sa 2:0 u meču četvrtog kola grupne faze Lige Evrope. Srpski šampion je poslije treće pobjede u grupi izborio prolaz u nokaut fazu evropskog takmičenja.

Crvena zvezda je upisala i treći trijumf u samo četiri meča u grupnom djelu Lige Evrope, čime je izborila nokaut fazu takmičenja.

Izabranici Dejana Stankovića, uprkos brojnim kadrovskim problemima, savladali su Gent sa 2:0 i osigurali bar drugo mjesto u Grupi L.

Počelo je sjajno po srpskog šampiona, koji je poveo u prvom minutu.

https://www.youtube.com/watch?v=iMRLpFYIOtw&feature=emb_title

Nakon uigrane akcije poslije kornera, lopta dolazi do Njegoša Petrovića, koji u njemu prepoznatljivom stilu, šalje “projektil” ka golu rivala i vara golmana Genta.

Crveno-beli su se potom povukli, prepustili inicijativu rivalu, ali se veoma disciplinovano branili.

Gent jeste s vremena na vrijeme šutirao i prijetio Zvezdi, ali su to uglavnom bili manje opasni šutevi, s kojima je Borjan lako izlazio na kraj.

Najbolju šansu za gol domaćin je imao u posljednjem minutu prvog poluvremena, ali je Bukarijev udarac glavom Borjan akrobatski odbranio.

Sličan odnos snaga bio je i u drugom poluvremenu. Zvezda je strpljivo čekala šansu iz kontranapada ili prekida i tu šansu i dočekala.

Igrao se 58. minut, kada je Falčineli, gotovo sam na protivničkoj polovini, lukavo izborio korner.

Ben je izveo udarac iz ugla, a najbolji u skoku u protivničkom šesnaestercu bio je Nemanja Milunović.

Drugi gol donio je još više samopouzdanja srpskoj ekipi, koja je do kraja meča uspješno odoljela naletima belgijske ekipe i ostvarila trijumf.

Zvezda trećom pobjedom u Grupi L Lige Evrope bilježi deveti bod i osigurava prolaz u nokaut fazu takmičenja, prenosi RTS.

Naredni meč u evropskom takmičenju izabranici Dejana Stankovića igraju za sedam dana, kada u Beograd dolazi njemački Hofenhajm.