Zvezda “razbila” Valensiju u Beogradu: Sjajno veče Nemanje Nedovića

30.01.2024. | 22:23

Poslije dva uzastopna poraza u Evroligi, košarkaši Crvene zvezde vratili su se na pobjedničke staze.

Crveno-bijeli savladali su Valensiju na svom terenu 82:64 (11:12, 28:18, 22:19, 21:15) u 24. kolu takmičenja, a što je važnije, ostvarili su pobedu protiv direktnog rivala u borbi za plej-in.

Obe ekipe konkurišu za mjesto u Top 8 fazi, a nakon propuštenih prilika u Berlinu i Vilerbanu, Zvezda večeras nije imala prava na kiks. U tom duhu Beograđani su i odigrali meč protiv Valensije. Osim nekoliko minuta u prvoj četvrtini, vodili su tokom čitavog susreta, a junak srpskog tima bio je Nemanja Nedović, koji je utakmicu završio sa 27 poena.

Bek Zvezde i druga postava predvođena Teodosićem i Hangom, doneli su ključnu prevagu početkom druge četvrtine. A od tog trenutka do samog kraja pitanje pobjednika se više nije ni postavljalo.

Nakon nešto tvrđeg starta i generalno, sporije, uvodne četvrtine, košarkaši Zvezde podigli su tempo na startu druge dionice i serijom 12:0 u režiji Hange i Teodosića, stekli prvu dvocifrenu prednost na utakmici. (23:12). Napad Zvezde uglavom se zasnivao na šutu za tri poena (60 odsto do poluvremena) ili se igrao po notama Nedovića, koji je tokom čitave utakmice imao visoke procente sa distance.

Upravo pod njegovom palicom, Beograđani su finišu druge četvrtine stekli i 15 poena prednosti (35:20), a Nedovićeva serija u finišu poluvremena odredila je dalji tok utakmice. Valensija je do odmora, zahvaljujući dobroj centarskoj liniji Ingis-Rujvers, smanjila razliku na jednocifren zaostatak (39:30), ali nije uspela da održi visok kontinuitet do kraja.

Zvezda je na krilima Nedovića održavala prednost od 10 do 15 poena, da bi u jednom trenutku bilo i “+21”.

Srpski tim je tako došao do 10. pobjede u sezoni i sada je na učinku 10-14, dok je Valensija na skoru 12-12.