Zvezda razbila „ponos Izreala“ usred Tel Aviva!

07.10.2021. | 22:13

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su Makabi iz Tel Aviva 75:61 u drugom kolu Evrolige. Aktuelni šampion Srbije i regiona odigrao je strašnu utakmicu i zasluženo se vraća u Beograd sa važnom pobjedom.

Izabranici Dejana Radonjića odigrali su perfektnu utakmicu u Tel Avivu, od prvog do posljednjeg minuta kontrolisali su meč i ni u jednom trenutku se nije postavilo pitanje pobjednika.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nikola Kalinić sa 19 poena, pet skokova i pet asistencija, Volters ga je pratio sa 17, dok je Mitrović postigao 12 i uz to je imao 11 skokova.

Kod Makabija bolji od ostalih bio je Skoti Vilbekin sa 18 poena i četiri asistencije.

Crveno-beli bili su strašni u odbrani, a opet u napadu jako pametni i od starta se vidjelo da će ovo biti dobra utakmica za njih.

Zvezda je meč otvorila serijom 10:0 i održavala je prednost tokom svih deset minuta prve četvrtine. Defanziva je bila paklena i prvu dionicu gosti iz Beograda dobili su 20:10.

I druga četvrtina bila je jako dobra za aktuelnog šampiona Srbije. Makabi je samo u jednom trenutku, preko Anđela Kalojara, uspio da dođe do -6, ali Zvezda je odbila nalet i do kraja poluvremena održavala je prednost.

Na petnaestominutnu pauzu otišlo se sa osam poena prednosti ekipe Dejana Radonjića (27:35). Kalinić i Mitrović izdvojili su se u prvom poluvremenu, ali cijela ekipa je odigrala sjajno i u ovakvoj igri nikako ne treba izdvajati pojedince.

U nastavku utakmice prednost crveno-bijelih samo je rasla. Volters se ofanzivno priključio Mitroviću i Kaliniću, sjajan doprinos dali su Dobrić i Lazarević, dok odbrana ni u jednom trenutku nije popuštala.

Zvezda je krajem treće četvrtine slomila otpor protivnika kada je razlika otišla na 17. U četvrtoj dionici bilo je i 20 za Zvezdu, ali Makabi je uspio da smanji zaostatak i na kraju doživi častan poraz, piše “Sputnik”.