Zvezda razbijena u Ljubljani: Drugi ABA poraz u sezoni

06.01.2024. | 19:43

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Cedevita Olimpije u okviru 15. kola ABA lige i tako doživjeli tek drugi poraz u sezoni.

Cedevita Olimpija preuzela je vođstvo u finišu prve četvrtine i zadržala ga je do kraja meča, a konačan rezultat bio je 96:86.

Zvezda je stekla početnu prednost na startu meča, ali kako je prva četvrtina Cedevita se sve više približavala, da bi na kraju prve dionice otišla sa prednošću od 23:21.

Možda i najlošiju četvrtinu ove sezone odigrala je Zvezda u drugom periodu, kada nakon prvih 6 minuta nisu uspjeli da postignu koš, a Cedevita je tada dostigla i maksimalnu prednost od 17 poena razlike, a Ljubljančani su je dobili sa 26:16.

Pokušavali su da se vrate crveno-bijeli u drugom poluvremenu. Pogocima Nemanje Nedovića Zvezda je i upsjela da smanji prednost, ali kako crveno-bijeli priđu, Ljubljančani se odmaknu.

U posljednjoj dionici razigrao se Jago dos Santos i na njegovim krilima Zvezda je uspjela da se primakne na 2 posjeda zaostatka. Ipak u samom finišu crveno-bijeli nisu uspjeli da iskoriste prilike koje su im se nudile. Iskusni stari lisac Zoran Dragić je u posljednjih nekoliko minuta preuzeo odgovornost na sebe, pa pretežno sa linije penala održavao Cedevitu u prednosti.

Cedevita je odigrala sjajnu partiju, najzreliju vjerovatno ove sezone, pa su tako uzeli skalp Beograđanima.

Cedevitu je nosio fenomenalni Karlo Matković sa 23 poena, a dominirao je pod obručima na obje strane. Kod crveno-bijelih najbolji je bio pomenuti Dos Santos sa 24 poena, poen manje upisao je Nedović.

Zvezda je u ovaj meč ušla bez Nikole Topića i Luke Mitrovića koji su povrijeđeni, a nakon jednog pada bol je osjetio i Miloš Teodosić pa bi to mogla biti dodatna briga za Janisa Sferopulosa.

Zvezdu sada očekuje novo duplo kolo u Evroligi, gjde će crveno-bijeli gostovati u utorak Asvelu, a dva dana kasnije Milanu.

Cedevitu u utorak očekuje meč Evrokupa protiv Vulvsa.