Zvezda poražena od Žalgirisa

23.02.2021. | 22:10

U odgođenom meču 24. kola košarkaške Evrolige, “Crvena zvezda” poražena je večeras u Kaunasu od “Žalgirisa” rezultatom 75:62.

Prva četvrtina bila je izjednačena i prednost je prelazila sa jedne na drugu stranu i taj dio igre “Crvena zvezda” je dobila sa 26:22.

Beograđani su drugu četvrtinu otvorili sjajno, serijom 9:0, ali je “Žalgiris” počeo da se vraća i drugi period je završen rezultatom 18:18, što znači da su crveno-bijeli na poluvremenu zadržali prednost od četiri poena razlike, stečenu u prvoj četvrtini – 44:40.

Neizvjesnost je nastavljena i u trećoj dionici, koju bolje otvara litvanski tim i ne samo da dolazi do poravnanja, nego i stiče prednost – 55:50, a na posljednji “mali odmor” igrači su otišli sa prednošću “Žalgirisa” od dva poena – 60:58.

Večeras nije bio prvi put u sezoni da crveno-bijeli imaju krizu u trećoj četvrtini i mnogo ih je koštao taj pad koncentracije, posebno u Evroligi.

U posljednjoj dionici, koju je “Žalgiris” otvorio sa 8:0, vidjelo se da se kriza srpskog tima nastavila i da je litvanski sastav “zategao” i “Crvena zvezda” je bila bez koša gotovo sedam minuta – tu je domaćin definitivno prelomio meč u svoju korist za konačnih 75:62, prenosi “Srna“.

Posljednjih 10 minuta meča je pripalo “Žalgirisu” rezultatom 15:4.

Litvance je sa 17 poena predvodio Marijus Grigonis, dok je Nigel Hejs postigao poen manje.

Kod “Crvene zvezde” su DŽordan Lojd i Marko Simonović odskočili sa učinkom – obojica su postigli po 16 poena.

“Žalgirisu” je ovo 14. pobjeda u sezoni i trenutno su na devetom mjestu tabele, dok su crveno-bijeli doživjeli 18. poraz, uz sedam trijumfa, tako da su ostali na pretposljednjem, 17. mjestu tabele Evrolige.

Ovaj susret prvobitno je trebao da bude odigran 4. februara, ali je pomjeren zbog virusa korona u redovima beogradskog kluba.