Zvezda poražena od Šahtjora u pripremnom meču: Pavkov promašio penal za remi

31.01.2022. | 17:11

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Šahtjora iz Donjecka sa 3:2 u svojoj trećoj utakmici na pripremama u Turskoj. Crveno-bijeli su mogli i do boljeg rezultata protiv ukrajinskog velikana, ali je Milan Pavkov promašio penal u finišu meča.

Crveno-bijeli mogu da budu zadovoljni. Ponovo je pogodio Ohi, koji je i na trećem vezanom meču postigao gol. Takođe, evidentno je da se “bude” pojedini fudbaleri koji su bili u drugom planu, pa će i na neke od njih Stanković moći da računa.

Šahtjor je bolje počeo meč, iako je Zvezda pokušala da im stvori probleme visokim presingom, koji je počinjao već na ivici kaznenog prostora rivala. Međutim, jedna dobra duga lopta i brzonogi Mudrik, koji je pobjegao Pićiniju koji je “zaspao” u odbrani, donijeli su Šahtjoru vođstvo u 13. minutu.

jČetiri minuta kasnije Ukrajinci su duplirali prednost. Ponovo je Mudrik napravio problem Pićiniju, pobegao mu je i krenuo u prodor i imao je maltene situaciju 1 na 1, ali ga je bek crveno-bijelih oborio s leđa. Da nije u pitanju prijateljski meč, rizikovao je i crveni karton, ali je na kraju dobio samo žuti.

Šahtjor je imao idelnu situaciju iz slobodnog udarca, poslije kojeg je i poveo sa 2:0. Strijelac je bio David Neres, koji je sačekao pred golom loptu koja se odbila od prečke nakon odbrane Popovića i duplirao je prednost.

Zvezda je poslije toga preuzela inicijativu, imala je najprije šansu preko Erakovića, koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Trubin dobro odbranio, ali je i lopta išla direktno u njega.

Trubin je u finišu prvog poluvremena imao dvije bravurozne intervencije i u oba navrata je sprečio gol Ohija, koji je bio u dobrim prilikama.

Crveno-bijeli su nastavili sa angažovanom igrom i visokim presingom, a ubrzo je to dalo rezultate. Najprije je Dragović u 58. minutu dobro reagovao poslije jedne gužve u kaznenom prostoru i poslije odbijene lopte uspio da pronađe put do mreže golmana Šahtjora.

Deset minuta kasnije Ohi je postigao svoj treći gol na asistenciju Dragovića. Tako je na trećoj utakmici zaredom na pripremama Zvezde zatresao mrežu i pokazao da će biti veliko pojačanje crveno-bijelih u napadu.

Imala je Zvezda preko Rišaira Živkovića šansu već u narednom minutu, ali je njegov šut glavom prohujao pored stative.

Nešto kasnije na drugoj strani je David Neres postigao gol za 3:2, pošto je sa ivice kaznenog prostora precizno pogodio donji lijevi ugao golmana Popovića.

Zvezda je mogla do novog izjednačenja u 79. minutu, ali je Milan Pavkov promašio udarac sa bijele tačke. Prethodno je u kaznenom prostoru oboren Aksel Bakajoko od strane defanzivca Šahtjora.

Zvezda će do kraja priprema u Antaliji odigrati još jedan meč, kada se 3. februara sastaje sa Altahom od 10 časova po vremenu u Srbiji.