Zvezda ponovo na vrhu ABA lige: Odličan debi sina Milenka Topića

28.03.2022. | 19:54

Košarkaši Crvene zvezde ubjedljivo su nadigrali Krku iz Novog Mesta rezultatom 76:56 (18:15, 27:9, 19:14, 12:18) u utakmici 24. kola ABA lige.

Branilac šampionskog prstena je stigao do 20. trijumfa ove sezone, uz samo dva poraza i praktično je obezbijedio prvo mjesto na kraju ligaškog djela regionalnog takmičenja.

Krka, pak, ostaje posljednjeplasirani tim na tabeli sa skorom 4-18 i sve je bliža ispadanju iz elitnog ranga.

Kao što se i očekivalo, pitanje pobjednika u ovom meču nije se postavljalo nijednog momenta, a Dejan Radonjić je uspio da rasporedi minutažu ravnomerno.

Čak je priliku da debituje dobio 16-godišnji Nikola Topić, sin legende jugoslovenske košarke Milenka Topića i proslavljenog reprezentativca.

Nikola, rođen 2005. godine, imao je nekoliko zapaženih poteza, a utakmicu je završio sa četiri poena, pet asistencija i dva skoka, što su njegove prve statističke kolone popunjene u ABA ligi.

Slovenački tim se u igri držao tek donekle u prvoj četvrtini, ali već sa uvodnim minutima druge dionice razlike je postala dvocifrena i kasnije je samo rasla.

Već do poluvremena je stigla do +21 (45:24), a u drugom dijelu susreta išla i do +28, pa je mnogo prije kraja sve bilo riješeno.

Interesantno je da su se svi igrači Zvezde upisali u listu strijelaca, a da niko od njih nije imao dvocifren učinak.

Najviše su imali Ognjen Kuzmić i Nejt Volters, po devet, a po osam su imali Nikola Ivanović, Stefan Lazarević i Eron Vajt.

U poraženom sastavu Krke Rok Stipčević je bio najbolji sa 17 postignutih poena.