Zvezda “petardom” eliminisala Kairat, rapsodija na “Marakani”

28.07.2021. | 22:35

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Kairat rezultatom 5:0 u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Podsjetimo, Kairat je u prvom meču slavio 2:1.

Fantastično je odigrala ekipa šampiona Srbije koja je pred 21890 dječaka i djevojčica bila inspirisana za igru.

Od samog početka meča viđena je drugačija Zvezda nego u meču odigranom u Almatiju. Dosta su trčali fudbaleri domaćeg tima i jasno su stavili do znanja da pobjeda danas ostaje u Beogradu.

Inicijativu su potvrdili već u 9. minutu kada je Aleksandar Katai sa preko 25. metara zatresao mrežu.

Nova radost za mališane na tribinama, ali i fudbalere Crvene zvezde viđena je u 21. minutu. Aleksandar Dragović je uzeo loptu rivalu, maestralno proigrao Loisa Dionija, a Francuz iskusno trese mrežuu.

Samo dva minuta kasnije nova šansa za crveno-bijele. Marko Gobeljić fantastično centrira, Mikanović uspijeva da blokira Kataija. Novo uzbuđenje viđeno je u 29. minutu. Felipe Falko je uspio da se izbori za šut, a Ustimenko brani. Katai je odradio veliki dio posla sjajnom asistencijom.

Samo dva minuta kasnije Mirko Ivanić i Kanga kombinuju. Prvi je izašao u gol šansu, ali je bio blokiran.

Ipak, do poluvremena Katai je još jednom zatresao mrežu. NjEgov udarac iskosa iz slobodnog udarca sa oko 18 metara bio je nerješiva enigma za Ustimenka, pišu Novosti.

Furiozno počinju domaći igrači i drugo poluvreme. Milan Rodić je proigrao Mirka Ivanića u kontri, a crnogorski reprezentativac rješava rutinski gol šansu.

Falko je u 55. minutu meča pripretio, fanstastičan prijem Italijana, slalom je napravio između nekoliko rivala, uputio udarac ka golu Ustimenka, ali lopta ide tik kraj stative. Iskupio se za promašaj već u sljedećem napadu za konačnih 5:0. Do kraja meča treba istaći i stativu Bena u 88. minutu.