Zvezda kreće u odbranu titule u ABA ligi: Crveno-bijelima Split prvi rival

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 20 sati počinju takmičenje u ABA ligi duelom protiv Splita u hali “Aleksandar Nikolić”.

Trener aktuelnog šampiona regionalne lige Dejan Radonjić pozvao je navijače da dođu u što većem broju da pozdrave novi tim i pruže mu podršku pred početak takmičarske sezone.

“U premijernom meču nove ABA sezone očekuje nas utakmica sa ekipom Splita. Oni su donekle promijenili sastav, stigao je i Džons, ugovor je obnovio iskusni Roko Ukić. Igrali su kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona, počelo je i njihovo nacionalno prvenstvo, dakle u takmičarskom su ritmu. Naš prioritet je da razmišljamo o našoj trenutnoj situaciji koja nije sjajna”, rekao je Radonjić.

Crveno-bijeli novu sezonu počinju sa nekoliko povrijeđenih igrača.

“Gotovo sigurno ćemo nastupiti bez većeg broja igrača. Vajt je van trenažog procesa zbog povrede koju je zadobio još protiv Panatinaikosa i očekujemo ga za nekoliko mjeseci. Dobrić i Lazićnu najboljem slučaju će trenirati za 10 dana, Davidovac polako izlazi iz povrede i vidićemo kada će nam se priključiti sljedeće nedjelje. Lazarević i Volters su bez košarkaškog treninga sa ekipom, a pod znakom pitanja je i Uskoković”, rekao je Radonjić.

Sve ovo navodi da smo pripreme za ovaj meč izveli u neočekivanim okolnostima, rekao je on.

“Morali smo da pronađmo način da radimo kako želimo. Međutim, bez obzira na sve želimo pobjedu. Znamo da će tokom ove sezone biti prilike da pozivamo navijače da prepoznaju trenutak i pomognu nam kada je važno, ali očekujemo da budu u što većem broju uz nas i daju podršku momcima koji će danas igrati”, rekao je trener crveno -bijelih.

Luka Mitrović, povratnik u Crvenu zvezdu i jedan od najiskusnijih u ovom timu, kaže da je pobjeda cilj protiv Splita.

“U kakvom god sastavu da izađemo, želimo i imamo svojevrsnu obavezu da tražimo pobjedu na startu nove sezone. Pozivam naše navijače da dođu i vide ovaj novi tim Crvene zvezde i pruže nam podršku koja će nam prijati i značiti”, rekao je Mitrović.

Ostavite komentar: