Zvezda jedva do pobjede u Novom Sadu: Pavkov donio slavlje u finišu meča

20.02.2022. | 15:33

Fudbaleri Crvene zvezde su rezultatom 2:1 pobijedili Proleter u Novom Sadu u utakmici 23. kola Linglong Superlige Srbije.

Zvezda nije imala luksuz da kiksa u Novom Sadu, a malo je falilo da se Partizan osmijehne pred vječiti derbi koji se igra naredne nedjelje.

Izabranici Dejana Stankovića su bili agresivni od prvog minuta i kontrolisali igru, ali nije ni Proleter bio naivan, pa su crveno-bijeli tek u finišu meča izvukli tri boda.

Povela je Zvezda u 34. minutu nakon što je pogodio Ben nakon centaršuta Kange.

Tomović je u drugom poluvremenu kaznio neopreznost gostiju. Igrač koji je iznudio penal u prvom poluvremenu, u drugom je bio strijelac kada je u 61. minutu donio izjednačenje.

Bilo je prilika na obe strane, rezultat je mogao da se promijeni, ali na to je moralo da se čeka. Čekalo se sve do 86. minuta, kada je Pavkov odlično odreagovao i glavom loptu poslao u mrežu Proletera za pobjedu Crvene zvezde rezultatom 2:1.

Proleter je do kraja ostao sa igračem manje, jer je Andrejević dobio drugi žuti odnosno crveni karton. Crvena zvezda nakon ove pobede smanjuje razliku za Partizanom koji igra od 15:30. Naredno kolo obilježiće “vječiti derbi”.