Zvezda izvršila dodatni pritisak na Partizan: Sigurna pobjeda protiv Voždovca

03.03.2022. | 17:04

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Voždovac u gostima 3:0 (1:0), u meču 25. kola Superlige Srbije.

Poslije pobjede u vječitom derbiju, Crvena zvezda je nastavila trijumfalni niz, pošto je lako slavila u gostima na krovu.

Crveno-bijeli su poslije pobjede nad Partizanom prišli na samo dva boda zaostatka večitom rivalu i sada su pobjedom na krovu preuzeli prvu poziciju, ali crno-beli tek treba da odigraju svoj meč.

Zvezda je slabo ušla u meč, Borjan je morao da čisti nekoliko centaršuteva i da odbrani opasan udarac Miloša Pantovića, a onda su krenuli napadi gostujuće ekipe.

Pokušavali su Ivanić i Katai i bili neuspješni. U 26. minutu se zatresla prečka gola Voždovca, pošto je Katai centrirao, a Milović nesrećno zakačio loptu i lobovao svog golmana. Srećom po njega, ispriječila se prečka.

Crvena zvezda do vođstva dolazi u 35. minutu.

Šutirao je Mirko Ivanić iz trka, a lopta je na putu ka golu pogodila štopera protivnika Marka Ivezića i prevarila golmana Voždovca Kurtića.

U posljednjih deset minuta prvog poluvremena Zvezda je vršila pritisak, ali se mreža domaće ekipe više nije tresla.

Kao i u prvom dijelu igre, crveno-bijeli su nešto sporije ušli u drugo poluvrijeme, dok je Voždovac igrao visoki presing i pokušao da poremeti Zvezdinu igru.

To im nije pošlo za rukom, a povlačenje Kataija sa leđa u kontri i faul na 22 metra od gola, kaznio je upravo Katai.

U 59. minutu postiže sjajan gol iz slobodnog udarca i duplira prednost aktuelnog šampiona.

Nije se Zvezda zaustavila i u 66. minutu rješava pitanje pobjednika.

Ivanić je probio po lijevoj strani, centrirao na drugu stativu i Ohi se našao na pravom mjestu. Poklonio se Zvezdin napadač i sa pet metara glavom smjestio loptu u mrežu.

Zvezda je odradila posao u posljednjih dvadesetak minuta i došla do laka tri boda na krovu, prenosi B92.