Zvezda ekspresno odgovorila Partizanu: Netačno informisanje javnosti

17.02.2023. | 16:46

Nakon što je generalni direktor Partizana Miloš Vazura optužio Crvenu zvezdu da sama kreira datum 169. vječitog derbija stigao je i odgovor od crveno-bijelih.

Iz najtrofejnijeg srpskog kluba su se oglasili saopštenjem u kom su objasnili da nemaju nikakve veze sa tim.

Crveno-bijeli su saopštenje izdali u petak oko 16 časova.

“Na osnovu godišnjeg rasporeda kalendara takmičenja FSS, 24. kolo Superlige Srbije je zakazano za 1. mart. Termin redovnog kola prema godišnjem rasporedu i javnim podacima objavljenim od strane Superlige i FSS je 1. mart. Za eventualno pomjeranje termina meča je neophodna saglasnost oba tima. Crvena zvezda nije saglasna sa eventualnom izmjenom termina utakmice prije svega zbog činjenice da su karte već puštene u prodaju prema definisanom terminu, da se očekuje veliki broj navijača iz inostranstva koji su već bukirali letove i hotele, kao i da će brojni Zvezdini navijači dan poslije derbija biti na utakmici Evrolige u košarci koju Crvena zvezda igra u Minhenu”, stoji u saopštenju u kojem se dodaje:

“U fudbalu je praksa da se utakmice igraju na svaka tri dana, što je ustalom bio slučaj mnogo puta i sa našim Klubom. Svako drugo tumačenje je zamjena teza i netačno informisanje javnosti”.

Podsjetimo, do određenih tenzija između dva najveća srpska kluba došlo je nakon što se u petak pojavila vijest da je 169. večiti derbi zakazan za sredu 1. mart od 19 časova, iako je prije nekoliko dana iz Superlige poručeno da će se igrati 2. marta od 18 časova.