Zvezda deklasirala Spartak: Golčine Kangve i Kataija VIDEO

05.04.2023. | 21:59

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su u 29. kolu Superlige Srbije u Subotici protiv Spartaka sa 4:1 i nastavili lagani hod ka tituli u domaćem šampionatu.

Utakmica na sjeveru Srbije obilovala je šansama, prije svega, usmjerenim ka golu domaćeg kolektiva, a čini se da je penal u 23. minutu usmjerio meč ka sigurnom porazu Spartaka.

Golove za Zvezdu postigli su Osman Bukari u sedmom, Aleksandar Katai upravo u 23. i 82. i Kingsli Kangva u 55. minutu koji je vjerovatno produkovao glavni hajlajt utakmice poslavši raketu sa 30 metara.

Sa druge strane, Noboru Šimura je u osmom minutu odmah poravnao glavom, ali su Subotičani ostali na tom jednom ranom golu.

Sve je počelo već u sedmom minutu kada su gosti poveli preko Osmana Bukarija koji je iskoristio asistenciju Mijailovića i kao metak prošao pored dva štopera Spartaka, a onda na nekih 20 metara zaobišao i golmana Dubljanića.

Ipak, samo minut kasnije odličan skok Japanca Šimure nakon centaršuta koji je glavom vratio odmah egal i nadu Subotičana da mogu da urade nešto više u ovom duelu.

U 23. minutu Eraković dobija kopačku u glavu u kaznenom prostoru nakon gužve, te sudija Nikolić pokazuje na bijelu tačku.

Katai pogađa, ali se penal ponavlja. Ipak, Magiko ponovo izvodi na isti način i smješta loptu u donji desni ugao za 2:1.

U 55. minutu dolazi do hajlajta meča – Kingsli Kangva se namjestio na nekih 25 metara i raspalio direktno u gornji desni ugao, golman Dubljanić je bio totalno nemoćan.

Kao da nije bilo dovoljno magije, Katai je u 82. minutu izveo sa 18 metara slobodni udarac i prelijepo pogodio od jedne, pa od druge stative. Ovaj meč je bio već tada gotov.

U drugom minutu nadoknade je Mituljkić imao priliku da postigne svoj prvenac, ali je u dva navrata traljavo pokušao sa nekih 10 metara.

Zvezda je ponovo slavila i polako privodi kraju ovaj dio sezone, a čini se da neće mnogo proteći prije nego što proslavi titulu već u uvodnim kolima druge faze prvenstva.