Zverev otkrio ko je favorit u finalu Rolan Garosa: Ne bih puno novca stavio na Ruda

10.06.2023. | 18:01

Njemački teniser Aleksandar Zverev izjavio je danas da se ne bi kladio na Kaspera Ruda u finalu Rolan Garosa u kojem se Norvežanin sastaje sa najboljim srpskim teniserom Novakom Đokovićem, prenosi Sportklub.

Rud će igrati u nedjelju u finalu Rolan Garosa protiv Novaka Đokovića pošto je mnogo lakše nego što se očekivalo pobijedio Nijemca Aleksandea Zvereva 3:0 (6:3, 6:4, 6:0) za dva sata i 11 minuta.

Đoković protiv Ruda vodi 4:0 u međusobnim susretima i nikad nije izgubio ni set od Norvežanina. Dva od ta četiri meča su odigrana na šljaci, oba na Mastersu u Rimu, 2020. i 2022. godine.

“Kasper je u finalu sa razlogom. A kas si već u finalu, onda imaš šanse za trofej. Naravno, nema ni najmanje dileme da je Novak favorit. Zna kako se pobjeđuje u ovakvim situacijama. Ako bih se kladio, mislim da ne bih mnogo novca stavio na Ruda. Kada si na vratima istorije, raste pritisak. Sjetite se finala US opena 2021. godine, protiv Medvedeva. Osjećao je ogroman pritisak. I Novak je ljudsko biće, svi osjećamo pritisak”, istakao je Zverev.