Zverev izbačen sa Vimbldona

05.07.2021. | 22:04

Aleksander Zverev je pred početak Vimbldona važio za jednog od vodećih kandidata i rivala Novaka Đokovića na turniru.

Ipak, 6. teniser planete je takmičenje završio u osmini finala pošto ga je pobijedio Feliks Ože-Alijasim sa 3-2 u setovima (6:4, 7:6, 3:6, 3:6, 6:4).

Meč je trajao 3 sata i 24 minuta i Ože-Alijasim je ostvario jednu od najvećih pobjeda u dosadašnjem dijelu karijere i plasirao se u četvrtfinale čuvenog Vimbldona.

Prvi set je bolje počeo Zverev uzevši brejk u petom gemu, ali to je bilo manje-više sve što smo videli od njega pošto je Kanađaninu dozvolio dva brejka i Ože-ALijasim sa 6:4 osvaja prvi set.

U drugom je situacija bila dosta napetija i čak smo ušli u taj-brejk, gdje je Alijasim sa 8:6 savladao Zvereva i poveo sa ogromnih 2-0 u setovima i bio na korak od eliminisanja jednog od favorita.

Ipak, Zverev je pokazao da nije bez razloga šesti igrač svijeta i sa po 6:3 uzeo naredna dva seta, pa smo poslije pauze zbog kiše ušli u set broj pet, gde je Zverev potpuno posustao.

Odmah brejk pravi Ože-Alijasim, ali je Zverev uspio da ga vrati i dođe do 2:2, da bi na 3:3 Alijasim napravio još jedan brejk i poveo sa 4:3 što ga je brzo dovelo do vođstva od 5:4 i servisa za prolazak u četvrtfinale.

Feliks nije oklijevao i sa dva izgubljena poena uspio da dobije taj gem, set i meč i plasira se u četvrtfinale, dok Zverev mora da traži šansu na nekom drugom turniru.