Zvanično! Natho u Partizanu do juna 2025. godine

28.02.2024. | 18:16

Bivši kapiten reprezentacije Izraela i igrač Partizana, Bibars Natho, produžio je ugovor sa matičnim klubom do ljeta 2025. godine.

Natho je u Partizan došao 2019. godine i do sada je postigao 58 golova i zabilježio 51 asistenciju.

“Naravno da je za mene važno i da sam uzbuđen što ću ostati kod kuće, u mom klubu – mjestu gdje se osjećam veoma lijepo. Nadam se da ću nastaviti da pružam sreću svim navijačima i da ću pomoći klubu i saigračima da uradimo najbolje za naš klub”, rekao je Natho.

Natho ima srpski pasoš, porodica mu je ovdje, te su svi preduslovi za dobar život ispunjeni.

“Mnogo puta sam rekao da se ovdje osjećam zaista dobro. I moja porodica – supruga i djeca se takođe osjećaju kao kod kuće. Imam taj osjećaj od prvog trenutka! Ovo je veoma lijep grad za život, ljudi su topli i prijatni i veoma smo srećni što ostajemo”, dodao je on.

Izdvojio je trenutke, lijepe i one malo manje koje je doživjeo u crno-bijelom dresu.

“Mislim, na kraju krajeva, kada osetiš derbi – to je najbolji osjećaj. Ali kada smo pobijedili u derbiju u polufinalu (polufinale Kupa Srbije, 2020. godine – prim.aut.) to je bio zaista veliki trenutak za klub i za igrače. Najgori je kada izgubiš, a kada Partizan izgubi – to je definitivno najgori osjećaj. Kada smo bili 4. na kraju sezone, to je za nas bila tragedija i najteži momenat do sada.”

Nije razmišljao šta će biti po završetku karijere.

“Još uvijek ne znam, ali znam da želim da ostanem blizu fudbala. Ne znam tačno čime bih volio da se bavim nakon igračke karijere, možda u stručnom štabu – pomoćni trener ili trener, možda sportski direktor, ali sve zavisi od situacije i momenta. Mislim da mogu puno da pomognem na mjestu na kome budem bio, da mogu mnogo da pružim i nadam se da će se to i ostvariti. Bio bih više nego srećan ako to bude u Partizanu, ali vidjećemo šta donosi budućnost”, kazao je Natho.

Poslao je poruku za “Grobare”:

“Partizan je najvažniji i klub je veći od bilo koga! Ono što je dobro za klub, to treba svima da nam bude najvažnije. Želim, takođe, da im kažem da sam zahvalan za svu podršku koju pružaju i da su najbolji navijači koje sam sreo. Kada su uz nas, nezaustavljivi smo, a jedan od najljepših osjećaja je kada napune naš stadion i bodre nas. Obećavam im da ću dati svakog dana 100% i pokušati da ih učinim srećnim, da im dam mnogo pobjeda i, nadam se – titulu!”