Zrinjski savladao Luksemburžane i plasirao se u 2. pretkolo Evropske lige

27.08.2020. | 22:01

Fudbaleri mostarskog Zrinjskog pridružili su se Borcu u drugom pretkolu Evropske lige nakon što su na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru savladali predstavnika Luksemburga Differdange rezultatom 3:0 u prvom pretkolu.

Zrinjski je mnogo bolje otvorio utakmicu, ali su prilike da donesu vođstvo svojoj ekipi propustili Todorović i Bilbija. Domaćin je do vođstva došao u 38. minuti susreta, a strijelac je nakon asistencije Mašića bio Bilbija.

Do dva gola prednosti Mostarci su došli dvije minute kasnije. Nakon greške odbrane gostujuće ekipe Filipović je lobovao golmana i udvostručio prednost Željezničara.

Domaćin je u nastavku susreta postigao i treći pogodak. Nakon centaršuta Bašića mrežu gostiju pogodio je Ivančić u 79. minuti. Ostalo je do kraja susreta 3:0 za Zrinjski.

Borac je ranije danas postao prvi učesnik 2. pretkola Evropske lige pobjedom nad Sutjeskom iz Nikšića.

Fudbaleri Sarajeva takmičenje će nastaviti u trećem pretkolu Evropske lige nakon poraza u 2. pretkolu Lige prvaka od Dynamo Bresta.

Utakmica između Maccabija iz Haife i Željezničara otkazana je nakon što je pet članova delegacije Plavih u Izraelu bilo pozitivno na koronavirus i još uvijek se čeka odluka UEFA-e o ovom susretu.

Žrijeb parova drugog pretkola trebao bi biti u Nyonu 31. avgusta.

 

Izvor:(Klix.ba)