Zrinjski rutinski protiv Rudara

18.09.2021. | 23:22

U devetom kolu Premijer lige BiH Zrinjski je na domaćem terenu savladao Rudar Prijedor sa 3:0 i učvrstio se u vrhu tabele.

Velika šansa za domaćina viđena je već u drugoj minuti Juranović iz dobre pozicije glavom šutira visoko preko gola.

Juranović je u uvodu utakmice bio prva figura. Upravo je on šutirao iz slobodnjaka sa nekih 20 metara, ali odbranio je to golman Rudara. Igrala se sedma minuta.

Fudbaler Zirnjskog je bio nagrađen u desetoj minuti, kada je nakon pomenutih prilika uspio da zatrese mrežu Prijedorčana za vodstvo Plemića od 1:0.

U 22. minuti nova šansa za domaće, pokušao je Bekić, ostalo je na semaforu 1:0. Sredinom poluvremena Rudar se malo oslobodio pritiska, ali Zrinjski vrlo brzo vratio utakmicu pod svoju kontrolu i to krunisao drugim golom. Za 2:0 pogodio je Savić u 35. minuti.

Tri minute nakon gola Savića, velika šansa za Bilbiju, međutim sjajno brani golman Pekija.

Što se tiče prilika gostiju u prvom poluvremenu izdvaja se šansa Jakupovića u 42. minuti, ali je fudbaler Rudara slabo šutirao iz izgledne situacija i lopta je otišla preko gola.

U drugom poluvremenu prvi prijete domaćini u 54. minuti i to ponovo preko Juranovića, lopta odlazi pored gola.

Zrinjski u 59. minuti dolazi do trećeg gola. Mrežu tima iz Prijedora zatresao je Barišić, a interesantno Bekić je upisao treću asistenciju u ovoj utakmici, piše “SportSport.ba“.

Nakon trećeg gola mostarskog kluba tempo igre je pao i ekipe su samo čekale kraj, tako da je završilo konačnih 3:0 u korist Zrinjskog.