Zrinjski pobjedom nad Radnikom postavio novi rekord Premijer lige BiH

19.03.2022. | 21:10

Zrinjski je domaćem terenu pred praznim tribinama savladao ekipu Radnika rezultatom 4:0. Heroj današnje pobjede bio je Nemanja Bilbija.

Zrinjski je u Mostaru savladao ekipu Radnika rezultatom 4:0. Fenomenalan meč odigrao je Nemanja Bilbija koji je postigao tri gola danas te stigao do nevjerovatne brojke od 24 gola ove sezone.

Mostarci su ovom pobjedom postali apsolutni rekorderi po broju vezanih pobjeda. Bio je ovo trinaesti vezani trijumf za Zrinjski, a dosadašnji rekord sa 12 pobjeda držao je Željezničar, s kim su se Mostarci izjednačili u prošlom kolu trijumfom protiv Slobode u Tuzli 2:0.

Zrinjski – Radnik 4:0 (3:0)
/Biblija 22, 45+1, 50, Tičinović 36/

Prvu priliku na utakmici imao je Nemanja Biblija kada je šutirao iz slobodnog udarca. Njegov šut zaustavio je golman gostiju Azir Muminović.

Igrao se 22. minut kada su domaći stigli do vođstva. Pogodio je Nemanja Bilbija na asistenciju Kerima Memije. Bio je njegov 22. pogodak ove sezone u m:tel Premijer ligi BiH.

Deset minuta kasnije odličnu šansu imao je Memija kada je izašao sam pred gol Mumuniovića, ali je očajno šutirao.
U 36. minuti Mostarci stižu do novog gola. Bilbija je odlično uposlio Tičinovića koji pogađa za 2:0.

Na kraju prvog poluvremena Bilbija ponovo pogađa na asistenciju Memije – 3:0

Treba dodati kako ekipa Radnika u prvom poluvremenu nije uputila niti jedan udarac prema golu Zrinjskog, piše “Mondo” portal.

U nastavku igre Zrinjski je nastavio sa dominacijom na terenu. U 50. minuti lopta je stigla do Bilbije koji postiže svoj treći pogodak danas i 24. ove sezone – 4:0.

Do kraja utakmice nismo vidjeli previše uzbuđenja. Zrinjski u idućem kolu dočekuje Tuzlu siti, dok ekipa Radnika u Bijeljini igra protiv