Žrijeb za Ligu šampiona zakazan za srijedu

05.07.2021. | 23:17

Izvlačenje sastava grupa prvog kruga FIBA Lige šampiona biće obavljen u srijedu.

Među 28 timova koji su za sada sigurni nalazi se i KK Igokea, koja će na žrijebu da bude smještena u četvrti šešir.

Pored je tu su još njemački Oldenburg, grčki Lavrio i Stal Ostrov iz Poljske, a pridružiće im se četiri ekipe iz kvalifikacija.

Prvi šešir sačinjavaju grčki AEK, Era Nimburk iz Češke, izraelski timovi Hapoel Holon i Hapoel Jerusalem, Ereda San Pablo Burgos i tenerife iz Španije, ruski Nižnji novgorod i francuski Strazbur.

U drugom se nalaze Bešiktaš i Pinar Karšijaka iz Turske, italijanski Dinamo Sasari i Brindizi, Falko Šombateli iz Mađarske, belgijski Ostende, francuski Dižon i PAOK iz Grčke.

Iz trećeg šešira će da budu izvučeni španske ekipe Manresa i Unikaha, Darušafaka, Galatasaraj i Tofaš Bursa iz Turske, Ludvigsburg iz Njemačke, litvanski Ritas Viljnus i letonska Riga.

Kako piše SrpskaInfo, FIBA Liga šampiona će naredne sezone imati drugačiji format nego u prethodnom periodu.

Glavne promjene su povratak finalnog turnira sa četiri najbolje ekipe, odnosno “fajnal fora” (zbog korona virusa prethodne dvije sezone igrao se “fajnal ejt”) i uvođenje “plej ina” poslije prve faze takmičenja.

Za sada je poznato 28 ekipa koje će startovati u takmičenju, četiri će se plasirati u prvu fazu kroz kvalifikacije, a ta 32 tima biće podijeljena u osam grupa po četiri.

U drugi krug, u kom će biti četiri grupe po četiri ekipe, direktno će ići prvoplasirani iz prve faze, dok će drugoplasirani i trećeplasirani klubovi međusobno igrati “plej in” za ulazak u Top 16.

Dalje će ići tim koji prvi ostvari dvije pobjede, a prednost domaćeg terena imaće drugoplasirani.

Po dva tima kiz svake grupe idu u četvrtfinale, gdje će se opet igrati na dva dobijena meča, sa prednošću domaćeg parketa za prvoplasirane, a pobjednici idu na “fajnal for”.