Zlatko Dalić selektor Hrvatske do kraja Mundijala

23.07.2020. | 19:56

Dosadašnji selektor fudbalera Hrvatske Zlatko Dalić produžio je ugovor sa tamošnjim fudbalskim savezom do kraja 2022. godine, zaključno sa Mundijalom u Kataru.

 

Po novom ugovoru hrvatski trener će imati dosadašnju platu od 1,5 miliona evra, ali uz povišicu od 20 odsto nakon što se situacija s pandemijom normalizire.

Zlatko Dalić, koji je sa državnim timom osvojio svjetsko srebro, vodiće reprezentaciju u Ligi nacija, Evropskom prvenstvu 2021. i Svjetskom prvenstvu godinu dana kasnije.

Zbog nesvakidašnje situacije uzrokovane globalnom pandemijom koronavizusom, Dalić reprezentaciju nije okupio od novembra prošle godine, kada je odigrana prijateljska utakmica sa Gruzijom.

Prve utakmice, s novim ugovorom, imaće u Ligi nacija 5. septembra na gostovanju Portugalu i tri dana kasnije u Francuskoj.

Fudbalski savez Hrvatske je donio i odluku da se utakmice sa Švetskom i aktuelnim svjetskim prvacima Francuskom na kojima će biti domaćini 11. i 14. oktobra igraju u Zagrebu na Maksimiru bez prisustva publike.

 

Izvor:(RTS)

 

 

Oznake: Zlatko Dalić