Zlatan otkrio daje li novac u dobrotvorne svrhe: Mnogi će se dobro zapitati o njemu

13.12.2023. | 11:07

Bez obzira na to što je u penziji, Zlatan Ibrahimović jedan je od najharizmatičnijih likova u fudbalskom svijetu. Njegova najpoznatija karakteristika je da uvijek govori bez dlake na jeziku i bez imalo ustezanja. To je bio slučaj i nakon što mu je postavljeno pitanje da li donira novac.

Ako neko zna kako je nemati pa imati, to je Zlatan Ibrahimović, čuveni Šveđanin bh. korijena koji je zajedno sa svojim ocem Šefikom odrastao na ivici siromaštva u Malmeu.

Sam je priznao kako je tokom odrastanja bio vrlo često gladan i da mu je frižider znao biti prazan. Međutim, sada je situacija potpuno drugačija, jer se zahvaljujući svom fudbalskom talentu, ali i karakteru, uspio probiti. Zlatan je tako stekao status jednog od najpoznatijih fudbalera u istoriji i pritom zaradio ogroman novac.

Naime, u jednom od intervjua Ibrahimović je govorio o davanju novca u dobrotvorne svrhe i javno prozvao sve one sportiste koji se hvale svojim dobrim djelima.

“Pričajmo o doniranju u dobrotvorne svrhe. Radimo dobrotvorne stvari, ali da li to radiš radi slike u javnosti ili zato što to želiš stvarno uraditi” , kazao je Zlatan i nastavio:

“Radim ja mnogo stvari, ali ne želim da budem viđen, to radim od srca, jer to stvarno želim, a onda vidim da to drugi rade i onda se u medijima hvale  – donirao sam milion za bolnicu, otvorio sam školu za djecu, uradio sam ovo, uradio sam ono….Ako radiš te stvari ne moraš biti viđen, da bi ti neko rekao da si divan čovjek. Ne, meni to ne treba, radim to zato što hoću, ne da izgradim sliku u javnosti. Danas se mnogi u sportu previše fokusiraju na sopstvenu sliku u javnosti, umjesto da budu ono što jesu. Ljudi te moraju prihvatiti onakvog kakav jesi, to je važno”, završio je Ibrahimović.

I dok mnogi Zlatana sa terena pamte kao previše samouvjerenog, drskog i bezobraznog fudbalera koji ni oprema kome ne pokazuje respekt, njegov karakter van terena je, izgleda, potpuno drugačiji.