Život piše romane: Nadal otkrio kako je “za dlaku” okončao tenisku karijeru

07.11.2020. | 15:43

“Te godine su mi rekli da više nikada neću moći igrati s istim intenzitetom, a jedina mogućnost je bila da odem u Portugal gdje su mi napravili posebne tene s terapijskim ulošcima. Želio sam igrati barem još godinu dana i da su mi to ponudili i rekli da je to zadnja godina u mojoj karijeri, odmah bih to potpisao”, prisjetio se Nadal, a od 2005. godine do danas osvojio je 20 Grend Slem titula, što je najbolji pokazatelj koliko je život nekada nepredvidiv.

Nakon toga, Nadal je rekao kako se naučio nositi s povredama.

“U 2018. i 2019. godini sam takođe imao puno problema s povredama i namjeravao sam uzeti pauzu od pet mjeseci pa vidjeti kako i šta dalje, jedan dan, sjećam se, trenirao sam u Monte Karlu i nakon pet minuta sam rekao treneru da je dosta. Otišli smo s terena i krenuli u šetnju po brdima. To govorim jer želim naglasiti koliko je moj tim važan i koliko mi je pomogao da nastavim borbu, a to je bilo ključno”, rekao je Nadal i na kraju završio.

“Tenis je nekada zabavan, ali nekada i nije. Ne sjećam se kada sam zadnji put igrao bez bolova, ali jednostavno, najviše volim ovo takmičenje. Što sam stariji to su mi treninzi još zabavniji, ne opterećujem se ako loše treniram ili bilo šta drugo”, iskren je.

Nadal je nedavno osvojio 20. Grend Slem a 13. Roland Garos titulu, a do njeg je stigao laganom pobjedom protiv Novaka Đokovića rezultatom 3:0 u setovima.

Oznake: Karijera, Nadal, Tenis