Život nakon Maradone: Legendarni fudbaler ostavio ogroman dug, djeca rasprodaju imovinu

08.11.2021. | 08:36

Legendarni fudbaler Dijego Maradona postigao je svjetsku slavu i zaradio je ogroman novac, ali njegov haotičan život, problemi s drogom, burne ljubavne veze (petero djece od četiri različite žene) na kraju su ga odveli u propast, što je u tešku situaciju dovelo i njegove nasljednike.

Prema pisanju argetinskih medija, Maradona je ostavio oko 86 miliona evra duga kada je umro od srčanog udara 2020. godine.
Sada Maradonina djeca u Buenos Ajresu moraju prodati imanje kako bi servisirali dug. Između ostalog, na aukciji će se naći vila s bazenom u Villa Devoteu, otmjenom naselju Buenos Ajresa i kuća s bazenom u ljetovalištu Mar de Plata.
To nije sve, jer su primorani prodati i njegove automobile – BMW 750I, BMW M4 i Hyundai H1. Na aukciji će se naći i mnogo ličnih predmeta (uključujući odjeću i namještaj) koji su trenutno pohranjeni u dva skladišta.
Aukcija počinje 19. decembra, a novac će biti iskorišten samo za otplatu dugova koji su nastali, između ostalog, za održavanje imovine i troškove skladištenja, piše Kli.