Živković žali za prilikom u finišu meča sa Klužom: Njihov štoper je spasio čist gol

14.07.2021. | 09:05

Banjalučki Borac bio je nadomak plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je Kluž golom u finišu drugog produžetka postigao gol za konačnih 2:1, koje su Borcu donijeli pobjedu, a Rumunima prolaz u naredno kolo.

Posljednju priliku na meču imao je Ante Živković, ali je njegov šut izblokirao štoper Kluža. Uprkos svemu, novajlija u ekipi Borca rekao je da svi treba da budu ponosni jedni na druge.
“Zahvalio bih se publici koja je napunila stadion i sigurno smo na njihovim krilima svih 120 minuta ostavili srce i dušu na terenu. Iako je ovo Pirova pobjeda pobijedili smo jedan veliki Kluž i možemo da budemo ponosni jedni na druge i ovo nam je putokaz za dalje, jer je početak sezone”, rekao je Živković.
Da UEFA nije ukinula pravilo gola u gostima Borac bi prošao dalje jer je nadoknadio 1:3 iz Rumunije i poslije prvih 90 minuta vodio 2:0. Htjeli razmišljati o tome ili ne, ta promjena pravila svima je bila u glavi poslije eliminacije Borca, pa i Živkoviću.

“Tu sam kratko vrijeme i pozitivno sam iznenađen sa Banjalukom, gradom i ljudima i klubom. Šteta što utakmica nije otišla na penale. Ispalo je da smo žrtva tog novog pravila UEFE. Sa 2:0 bi mi išli dalje, a na kraju su oni zabili srećno i spretno taj gol i prošli dalje“, dodao je ofanzivac.
Na kraju se osvrnuo na tu famoznu priliku u samom finišu.
“Bila je to odlična asistencija Subića, gađao sam suprotni ugao, ali njihov je štoper uklizao i spasio čini mi se čist gol“, rekao je Živković za Mondo.ba.