Zimonjić tužan što neće igrati u Banjaluci: Ne postoji opcija da promijenim partnera

16.04.2023. | 17:44

Proslavljeni srpski teniser i dubl igrač Nenad Zimonjić rekao je da je fascinantno sve što je za ovako kratko vrijeme urađeno na izgradnji teniskog kompleksa u Banjaluci i organizaciji turnira “Srpska open”, te je izrazio žaljenje što neće moći da nastupi na njemu.

“Osjećam se sjajno i bila mi je velika želja da igram pred domaćom publikom. Ovdje su mi u Banjaluci uvijek lijepa sjećanja jer imam tu dosta prijatelja i znam kakvu sam podršku odavde dobijao svih ovih godina. Bilo bi mi ogromno zadovoljstvo da sam imao priliku da igram“, rekao je Zimonjić.

Zimonjić, kako stvari stoje, neće igrati na turniru nakon što se danas njegov partner u dublu Marko Čekinato povukao zbog zdravstvenih problema.

“Nažalost, nemam opciju da se zamijeni partner kada se žrijeb napravi. Ulazi alternativa. Veliki peh, ali idemo dalje”, istakao je Zimonjić i dodao da bi volio da odigra još neki turnir.

Zimonjić je na konferenciji za novinare u teniskom kompleksu u Banjaluci rekao da je posebno sjajan i kvalitetno urađen centralni teren, te da ga podsjeća na određene terene u Madridu.

“Srpska open 2023” je ATP turnir iz serije 250, koji se nakon dvije uzastopne godine u Beogradu, ove godine održava u Banjaluci.

Nagradni fond turnira je rekordan i iznosi oko 560.000 evra, a pobjednik će dobiti oko 85.000 evra i 250 ATP bodova.