Ziljkić napušta Borac: Krlini napadač se seli u Ljubljanu

09.07.2021. | 16:01

Almedin Ziljkić, dosadašnji krilni napadač Borca, seli se u Ljubljanu!

Ljubimac navijača Borca, koji je u klub stigao u zimu 2019. godine, nosiće ubuduće dres Olimpije, a dogovorena je saradnja na dvije plus jednu godinu.

Kako je saopštio klub iz Platonove ulice na danas održanoj vanrednoj konferenciji za novinare, svi detalji ugovora su utanačeni, a Ziljkića od odlaska u Sloveniju dijele samo ljekarski pregledi.

Sa sadašnjim šampionom BiH Ziljkić je imao ugovor do kraja juna 2022. godine, pa bi Banjalučanima trebalo pripasti obeštećenje od oko milion evra.

“Želim da se zahvalim Ziljkiću na dvije i po godine u našem klubu, gdje je ostavio dubok trag i dao veliki doprinos u ostvarenju sjajnih rezultata i prethodnom periodu. Ne treba zaboraviti da je u Borac došao kada smo nastupali u Prvoj ligi Republike Srpske, izboren je zatim plasman u Premijer ligu BiH, pa izalazak na međunarodnu scenu, a kao kruna njegovog boravka je osvajanje šampionske titule”, rekao je potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković.

Borac je tako ostao bez jednog od najboljih igrača, ali ljubimca publike, koja je znala da cijeni sve ono što je Ziljkić pokazivao u vremenu dok je nosio “crveno-plavi” dres.

“Ziljkić je u tom periodu bio jedan od nosilaca igre i samim tim postao ljubimac navijača, ne samo njih, nego i svih zaposlenika i rukovodstva kluba. Prije svega zbog svog profesionalizma i odnosa prema svima. Zahvaljujemo mu se na svemu što je dao našem klubu i želimo mu mnogo sreće u nastavku karijere. Vrata Borca uvijek su mu otvorena”, dodao je Zeljković.

On je naglasio da navijači Borca ne treba da brinu i da će klub dovesti adekvatna pojačanja na pozicijama koje budu deficitarne.