Ziljkić nakon što je Tatar potpisao za Borac: O, majko moja

10.06.2022. | 09:59

Pomalo neočekivano sinoć je Fudbalski klub Borac saopštio kako je Benjamin Tatar novi igrač tog kluba.

Bivši reprezentativac BiH odlučio se vratiti u Premijer ligu BiH, ali je za svoju novu destinaciju odabrao Banjaluku, a sa Borcem želi osvojiti titulu.

On je prethodno bio ljubimac navijača Sarajeva i jedan je od najzaslužnijih što su na Koševo stigle dvije šampionske titule i trofej Kupa BiH, prenosi Sportsport.ba.

Nako što je napustio Sarajevo, svoju igračku karijeru nastavio je u Saudijskoj Arabiji i Kuvajtu, a nakon godinu i po dana pečalbe vraća se na premijerligaške terenu i po lijevom krilu špartaće u dresu FK Borac.

Tatar je bio velika želja novog trenera Nenada Lalatovića, a interesantnu poruku za njega imao je bivši igrač Borca Almedin Ziljkić, s kojim je Tatar znao dijeliti svlačionicu i u reprezentaciji BiH.

“O, majko moja. Dragi Bog da te čuva, nemoj bez titule da mi završiš sezonu!”, napisao je Ziljkić komentar ispod objave Borca o potpisu Tatara, te je označio nekadašnjeg fudbalera Sarajeva.

U međuvremenu su Ziljkiću navijači Borca napisali da bi bilo dobro i on da se vrati, mada je on trenutno član Olimpije s kojom ima još godinu dana ugovora i nema naznaka da će se tako brzo vratiti u BiH.

Borac je inače ostao bez nekoliko igrača na početku ljeta, ali je najavljeno nekoliko velikih pojačanja. Tatar je stigao, a za očekivati je još neka zvučna imena u narednom periodu. Ono što je sada već sigurno, imat ćemo dosta uzbudljivu sezonu u Premijer ligi sa nekoliko izuzetno ambicioznih timova koji će htjeti osvojiti trofej po svaku cijenu, a borba za  Evropu također će biti otvorena do samog kraja.