Ziljkić nakon remija protiv Sarajeva: Najteža utakmica u životu, moramo da se dozovemo pameti

06.12.2020. | 21:20

Strijelac prvog pogotka za Borac u derbiju 18. kola Premijer lige BiH protiv Sarajeva Almedin Ziljkić bio je na ivici suza nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na Gradskom stadionu i drugog uzastopnog remija na domaćem terenu.

I pored toga što su od 72. minuta imali igrača više, poslije isključenja Hebibovića, izabranici Vlade Jagodića na kraju ipak nisu uspjeli da sačuvaju prednost, pa kolo prije kraja jesenjeg dijela šampionata imaju 32 boda, deset manje od vodećeg Sarajeva.

“Ne mogu da vjerujem da smo dva puta vodili i da smo sebi dozvolili da ostanemo bez tri boda. Nevjerovatni smo maleri. Prvi sam ja kriv za sve, moramo da se dozovemo pameti. Dva puta primamo glupe golove. Na nama je sada da radimo i pokažemo da možemo da dobijemo i Sarajevo, kao što smo bili bolji od Željezničara i Zrinjskog na domaćem terenu”.

https://www.youtube.com/watch?v=SqUEcSunXgY&feature=emb_title

Do kraja jesenjeg dijela sezone Borac će odigrati utakmicu protiv Tuzla sitija, naredne subote, a Ziljkić očekuje još jedan težak meč.

“Biće lakša utakmica nego protiv Sarajeva, ali neće nam biti nimalo lako. Sada treba da ostanemo mentalno jaki, jer nas očekuje težak meč na psihološkom nivou. Želimo da se vratimo sa tri boda iz Tuzle i pobjedom okončamo ovu polusezonu”, izjavio je Ziljkić za ATV.

Sarajevo će u posljednjem kolu dočekati Slobodu. Trenutno na tabeli imaju šest bodova više od drugoplasiranog Željezničara.