Žestok udarac za Jokića i ekipu: Denver do kraja sezone bez Majkla Portera

29.11.2021. | 21:00

Nikola Jokić još od prošle sezone “vuče” ekipu bez drugog najboljeg igrača, teško povrijeđenog Džamala Mareja, a sada je ostao bez još jednog bitnog saigrača – Majkl Porter Džuniora (23).

Krilni košarkaš Nagetsa završio je sezonu zbog ozbiljnih problema sa leđima! Tako je otišao na pauzu od praktično godinu dana samo dva meseca nakon što je potpisao petogodišnji ugovor sa Denverom na 172 miliona dolara.

Da situacija bude još teža, Porter je stigao u Denver kao 14. “pik” na draftu 2018. iako mu se tada predviđala viša pozicija, koju nije ostvario upravo zbog problema sa leđima.

Nagetsi su istog ljeta odmah organizovali njegov odlazak na operaciju leđa, zbog koje je debitovao tek u oktobru 2019. Dvije godine kasnije, tokom koje je nagovijestio da bi mogao da napravi lijepu karijeru, on ponovo ima ogroman problem, a i Denver sa njim.

Nagetsi su znali za njegovu povredu leđa i svjesno su ušli u rizik sa njim i kada su ga odabrali kao visokog “pika” i kada su mu dali veliki novac (207 miliona za pet godina ako postane Ol-star), ali je sada teško predvideti da li će im se ta kocka isplatiti.

U svakom slučaju, Jokićev tim je dodatno oslabljen i teško je zamisliti da će ovaj tim biti u stanju da uradi nešto značajnije u sezoni koja je tek počela, bez obzira na to što je vodi najbolji igrač na svijetu, prenosi Mondo.