Zeljković o promjeni trenera FK Borac: To su spekulacije

Fudbalski klub Borac dva kola prije kraja Prve lige Republike Srpske ima 21 bod više od drugoplasirane Sloge iz Gornjeg Crnjelova.

“Darko Vojvodić u ovom trenutku ima važeći ugovor sa Fudbalskim klubom Borac do ljeta 2020. godine i sve priče oko promjene trenera su spekulacije”, rekao je za MONDO predsjednik kluba iz Platonove ulice Vico Zeljković povodom određenih medijskih napisa o smjeni stručnjaka koji je sa Borcem osvojio titulu u Prvoj ligi Republike Srpske i izborio ekspresan povratak u BH Telekom Premijer ligu BiH.

Stručnjak koji je tokom trenerske karijere radio u matičnoj Sutjesci iz Foče, a potom, između ostalog, u tuzlanskoj Slobodi, GOŠK-u, Slaviji, Travniku, Slogi iz Siminog Hana… stigao je u Platonovu 6 u martu prošle godine, te ostao u klubu u trenucima kad je isti administrativnim putem izbačen u niži rang, što je u intervjuu za MONDO apostrofirao i sam Zeljković.

“Sa Darkom Vojvodićem smo u januaru, na obostrano zadovoljstvo, dogovorili saradnju do ljeta naredne godine. Prošlog ljeta je odlučio da ostane u Borcu u trenucima kad se nije znalo ništa, kad se, faktički, govorilo i o gašenju kluba. Među nama nema nedoumica, imamo dobru saradnju, a s obzirom na već osvojenu titulu u Prvoj ligi Republike Srpske, sad imamo desetak dana do kraja sezone da razgovaramo bez tenzija i da vidimo kakve su nam vizije i dalji planovi”, istakao je predsjednik Upravnog odbora FK Borac.

Na zelenom terenu Borčevi fudbaleri su povratak u elitu izborili 11. maja gostujućom pobjedom nad Rudar Prijedorom (1:3). Da bi se od ljeta ponovo igrale premijerligaške utakmice na Gradskom stadionu, potrebno je i zeleno svjetlo od Komisije za licenciranje N/FS BiH, ali Zeljković uvjerava da će to uspješno riješeno.

“Mogu sada slobodno da kažem da neće biti nikakvih problema oko izdavanja licence. Izmirili smo sve što se od nas tražilo, tako da, kad je Premijer liga u pitanju, možemo da se okrenemo terenu i stvaranju uslova za što bolje rezultate. Takođe, mogu da napomenem da Fudbalski klub Borac u ovom trenutku, počevši od prošlog ljeta, redovno izmiruje svoje tekuće obaveze, što ranije nismo mogli baš zbog “repova” iz prošlosti”, istakao je Zeljković

Zeljković u intervjuu za MONDO nije želio da daje pretjerana obećanja kad je plasman u narednoj sezoni u pitanju.

“Najvažnija stvar je dodatna stabilizacija kluba u organizacionom smislu. Kada su u pitanju teren i plasman, moramo da budemo veoma oprezni. Ne želim da u prvoj sezoni po povratku u elitu stavljamo pred sebe prevelike ambicije. Realno je da budemo plasirani u sredinu tabele, otprilike oko šestog mjesta, što ne, znači, naravno, da nećemo napasti nešto više od toga ako nam se ukaže prilika za to. Takođe, sigurno je da moramo da dovedemo 4-5 kvalitetnih igrača koji bi bili pojačanja u punom smislu te riječi. Isto tako, određenim igračima ističu ugovori, pa ćemo prvo razgovarati sa njima, ko će ostati, a ko ne”. 

Ostavite komentar: