Zeljković o planovima Borca u novoj godini: Pregovori sa Ivkovićem idu u dobrom smjeru

02.01.2022. | 09:36

Potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković rekao je za “Sports News Magazin” da su u klubu veoma zadovoljni prošlom godinom, o Nemanji Miljanoviću, Tomislavu Ivkoviću kao sportskom direktoru i planovima za naredne godinu.

On je na samom startu rekao da je bitno to što su vratili titulu, a ostaje žal za porazom u finalu Kupa Bosne i Hercegovine.

“Zadovoljni smo prošlom godinom. Vratili smo titulu na Gradski stadion, samo ostaje žal što taj put do trofeja naši navijači nisu mogli gledati na Gradskom stadionu, zbog pandemije virusa korona, ali ublažili smo to malo tom posljednjom utakmicom protiv Tuzla sitija, kada su prepune tribine pozdravile podizanje pehara od strane naših igrača” – izjavio je Zeljković i dodaje:

“Što se prvog dijela godine tiče, malo ostaje žal za porazom u finalu Kupa, ali bili smo oslabljeni neigranjem nekolicine igrača, poništen nam je i čist gol u finalu, ali dobro. Poslije završetka prošle sezone igrači i stručni štab su imali jako kratku pauzu, svega desetak dana. Počele su brzo pripreme, došla je odmah i Evropa. Za rivala u prvom kolu kvalifikacija smo dobili jedan jaki Kluž, koji je neprikosnoven u Rumuniji“.

Bogoljub Zeljković se kasnije nadovezao na učešće u Evropi i očekivanjima na novu polusezonu.

“Nismo se obrukali, prva smo žrtva ukidanja pravila gola u gostima. Izgleda da je ta utakmica u Banjaluci bila prekretnica ka nečemu što mi nismo planirali, dosta turbulencija, odlazak trenera, nekih igrača. Na kraju smo završili na trećoj poziciji, koja nije loša, ali Zrinjski nam puno bježi i to nas ne čini zadovoljnima” – istakao je Zeljković i nastavio:

“Plasirali smo se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine. Kup je prioritet, želimo da ga osvojimo, kao i Kup Republike Srpske. Nismo se mi ni sada oprostili od titule, ali pitanje je koliko je to realno. Pokušaćemo da budemo minimum vicešampioni, ako sam se ukaže prilika i nešto više, ali ipak čestitam Zrinjskom na svemu što je prikazao ove polusezone“.

O pojačanjima u ovom prelaznom rekou rekao je na kojim pozicijama su im potrebni igrači.

“Jako su nezgodni ovi prelazni rokovi za klubove sa ovih prostora. Gledajte igrači prvo jure inostrane angažmane, pa tek ako im to ne prođe, onda razmatraju naše ponude, tako da smo mi prinuđeni da čekamo, a to zna biti baš nezgodno. Nama liga počinje sredinom jula, a oni tek krajem avgusta se izjašnjavaju, pa dok se to uklopi” – rekao je potpredsjednik Borca i dodao:

“Mi smo doveli nekoliko igrača, neki su opravdali očekivanja, neki ne, nekima treba više da se adaptiraju na klub, kao na primjer Milanu Vušuroviću, vidjeli ste kako je proigrao pred kraj polusezone. Nama treba najmanje jedan krilni igrač još, jedan vezni igrač, ‘osmica’, planiramo još jednog štopera, a sve ostalo zavisi od eventualnih odlazaka“.

Za potencijalne odlaske igrača kaže:

“Bila je ponuda za Jovu Lukića, ali smo je odbili, jer je bila u vidu pozajmice uz opciju kasnije kupovine. Čak smo i produžili ugovor sa Jovom Lukićem do 2025. godine! To će sigurno obradovati naše navijače. Puno vjerujemo Jovi, tek sada na proljeće očekujemo pravog Lukića. Blizu smo produžetka ugovora sa Aleksandrom Vojnovićem. Njemu ugovor ističe na ljeto, obavili smo neke razgovore, mislim da ćemo to uskoro završiti. Znam da vas sve zanima situacija sa Goranom Zakarićem. Njemu ugovor ističe krajem januara. Pričali smo i s njim, naravno. Dogovor je da nam da konačan odgovor do 10. januara do prozivke” – istakao je Zeljković i nastavio:

“Postoji interesovanje i za Nikolu Ćetkovića, ali i za još neke naše igrače, zvanične ponude nema. Zovu razni menadžeri, ali mi konkretno nemamo ništa. Kada dođe ponuda koja će odgovarati klubu, odnosno zvanična ponuda, onda možemo konkretno da pričamo. Ćetković je tek ljetos došao, mi bi voljeli da on ostane još godinu, dvije dana u našem klubu, pa da onda ide, ali ako stigne ponuda koja se ne odbija“.

Zeljković je pričao da su veoma ponosni na mlađe kategorije i da je iza njih najuspješnija polusezona u istoriji, a onda se dotakao priče oko trenera Nemanje Miljanovića.

“Nemanja Miljanović ostaje trener do kraja tekuće sezone, do kada ima i ugovor, a poslije ćemo sjesti i vidjeti šta i kako dalje. On je došao u trenutku kada smo bili na dnu tabele, uspio je da digne ekipu, ima samo jedan poraz u Mostaru. Zadovoljni smo njegovim radom, nedvosmislen je jedan od vodećih ljudi Borca” – rekao je Zeljković i dodaje:

“Nakon razgovora sa Nemanjom Miljanovićem, napravili smo malo osvježenje dolaskom Bojana Puzigaće, Siniše Mrkobrade i Igora Jankovića. U stručnom štabu ostaju Boris Raspudić i kondicioni trener Predrag Božić. Ostali pomoćnici će biti ‘spušteni’ u školu”.

On je kazao da je istina da su u toku pregovori sa Tomislavom Ivkovićem oko preuzimanja mjesta sportskog direktora.

“Istina je, već neko vrijeme pričamo sa gospodinom Ivkovićem, ide to u nekom dobrom smijeru, ali ništa još nije gotovo. Do početka priprema će se sve znati. Armando Marenci je bio dio Ivkovićevog stručnog štaba u Željezničaru i to jeste njegov prijedlog da on pojača naš ‘staf’, ali nismo još ni sa Ivkovićem definisali, a kamoli nešto pričali sa Marencijem” – konstatovao je Zeljković, prenosi “meridianbetsport.ba“.

O infrastrukturnim radovima potpredsjednik Borca je kazao da čekaju potvrdu iz Saveza o rekonstrukciji terena.

“I ja sam vidio neke medijske špekulacije, gdje se pisalo igraćemo u Novom Gradu, Krupi itd…Međutim, ono što je činjenica je to da čekamo odluku saveza da se kaže da se ide u taj projekat, jer on podrazumijeva sve klubove u Premijer ligi. I mi bi trebali biti u toj priči” – rekao je on i dodaje:

“Ono što je istina da mi razmatramo gdje bi mogli igrati, jer ako sve to krene kako je planirano početkom proljeća, sigurno nećemo naše utakmice kao domaćini moći igrati u Banjaluci. Opcije su Krupa, Novi Grad i Gradiška. Pričali smo sa ljudima iz tih klubova i svi su iskazali spremnost da nam izađu u susret, ali još ništa nije odlučeno. Čekamo savez, pa ćemo tražiti alternativu“.

Za sami kraj Bogoljub Zeljković je rekao da će 27. januara ići na pripreme u Antaliju, koja se ranije pokazala kao pun pogodak.