Zeljković: FK Borac bez dugova ulazi u Premijer ligu

Fudbalski klub Borac ide ka potpunoj konsolidaciji. Predsjednik Vico Zeljković je na pripremama na Zlatiboru istakao da je uprava obavila pregovore sa povjeriocima, te da će i prije dogovorenog roka od 60 dana da riješi sva dugovanja.

– Dogovor ide po planu. Imali smo rok od 60 dana da zatvorimo sve dugove koji su ostali iz prošlosti. Mogu reći da smo na tom polju napravili veliki posao. Riješili smo preko 50 odsto posla i imamo dobru šansu da sve završimo prije roka i da u ligu uđemo bez dugovanja. Ostao bi samo poreski dug koji treba da riješimo u razgovoru sa nadležnim institucijama i da s njima pronađemo pravo rješenje – istakao je predsjednik kluba koji je uz igrače na pripremama.

U Borcu ističu da je na ovaj način skinut ogroman teret.

– Radi se o ukupnom dugu od oko dva miliona maraka. Imamo smo razgovore sa povjeriocima i dobavljačima. Pravili smo dogovore sa njima na iznos od 40 do 50 posto ukupnog duga što znači da sa 900.000 maraka rješavamo sva potraživanja. Veći dio toga smo već obradili, potpisali smo notarske ugovore i isplatili potraživanja, te tako opravdali uložena sredstva. Nadamo se da ćemo kompletan posao završiti uskoro – dodao je Zeljković.

On je dodao i da je „zatvoren“ i budžet za kompletnu sezonu.

– Novac je preduslov za stvari koje želimo da uradimo. On nije garancija uspjeha, ali svakako je prvi preduslov da normalno radimo, da imamo dodatni mir. Pokušaćemo je da obezbjedimo dodatna sredstva koja bi upotrijebili za popravak infrastrukture, omladinsku školu i pravljenje pomoćnih terena – završio je prvi čovjek banjalučkog tima.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

Ostavite komentar: