Željezničar stigao do prve pobjede ove sezone

31.07.2021. | 22:36

Fudbaleri Željezničara su savladali Posušje u trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica rezultatom 1:0 i upisali prvu pobjedu ove sezone.

Gosti iz Posušja su otvoreno krenuli u meč i u prvih petnaestak minuta bili su u nekoliko poluprilika, no bez konkretnog učinka.
Plavi su iz prvog ozbiljnijeg napada došli u vođstvo. Nakon ubačaja sa desne strane odbrana Posušja je izbila loptu na ivicu kaznenog prostora, a Mustafa Mujezinović iz voleja pogađa za veliko slavlje domaćih navijača.

Nakon primljenog gola Posušje je zaprijetilo preko Josipa Barišića i Zvonimira Vukoje čiji udarci su završili pored gola.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu gosti su imali u posljednjim sekundama kada je Vukoja sjajno šutirao, a golman Želje Josip Bender odbranio njegov udarac.

Željezničar je zaprijetio odmah na startu drugog poluvremena iz uigrane akcije. Petar Bojo je izveo slobodnjak sa 20 metara, ali nije šutirao već je uposlio Luku Juričića koji ostavlja za Mujezinovića, ali njegov udarac sa sedam metara na čudesan način brani Boris Baćak i ostavlja Posušje u igri.

U 66. minuti rezervista Josip Serdarušić se nakon velike greške odbrane Željezničara našao u velikoj šansi, šutirao je iskosa sa lijeve strane u bliži ugao, a Bender je bio siguran i odbio je loptu u korner.

Do kraja susreta Plavi su se uspjeli odbraniti i upisali su prvu pobjedu ove sezone nakon uvodnog remija sa Borcem (1:1) i poraza od Tuzla Sitija (2:1).

Posušje je upisalo sva tri poraza ove sezone i to bez postignutog pogotka (Velež 2:0, Sarajevo 2:0, Željezničar 1:0).