Željezničar nakon preokreta pobijedio Radnik

Željezničar je na Grbavici savladao Radnik sa 3:1 u susretu 13. kola Premijer lige BiH.

Radnik je itekako bio opasan. Mekić u 40. minuti ima zicer i jedan na jedan sa Erićem, golman Želje brani njegov udarac. Potom je Bojo na drugoj strani prijetio, a njegov šut ide pored gola.

A onda najljepši trenutak utakmice. U 44. minuti Miličević fenomenalno hvata volej i pogađa mrežu gostiju sa 25 metara za preokret i vodstvo Željezničara od 2:1.

Do kraja prvog dijela vrijedi izdvojiti još pokušaj Alispahića nakon prekida, ali nije bio precizan i na odmor se odlazi vodstvom domaćeg tima od 2:1, piše SportSport.ba.

U nastavku nismo vidjeli previše uzbuđenja. Osim je napravio određene rokade u ekipi kako bi igrače sačuvao za derbi protiv Sarajeva, a vrijedi izdvojiti dva pokušaja Veselinovića koje domaći nisu uspjeli pretvoriti u gol.

Gosti sa druge strane nisu bili previše opasni. Dobro su bili zatvoreni napadači ovog tima i nije bilo previše prostora da naprave nešto.

Do kraja je Željezničar uspio još jednom zatresti mrež gostiju. Veselinović proigrava Lendrića, a ovaj neometan šalje loptu u prazu mrežu za konačnih 3:1.

 

 Ostavite komentar: