Željezničar i Mladost podijelili bodove

10.04.2021. | 19:29

Fudbaleri Željezničara i Mladosti podijelili su bodove na stadionu Grbavica u okviru 25. kola m:tel Premijer lige BiH odigravši neriješeno 4:4. Bilo je to utakmica s osam pogodaka, ali i dva crvena kartona.

Na Grbavici je viđen jedan od nevjerovatnijih početaka utakmice ikada na ovom stadionu budući da su nakon 18 minuta meča viđena čak četiri pogotka.

Sve je krenulo još u 45. sekundi kada je Dedić uzdrmao prečku Željinog gola, a u trećoj minuti Mladost dolazi u vođstvo nakon što je Hadžić matirao Erića.

Samo četiri minute kasnije novi šok na Grbavici. Ovaj put strijelac je bio Hiroš i to fantastičnim golom s nekih 20-ak metara.

U 17. minuti Zec je smanjio na 1:2, a onda samo što se krenulo s centra Mladost je došla do trećeg pogotka. Erić je katastrofalno reagovao i ispustio loptu, a sjajni Hadžić se našao na pravom mjestu te bez problema pospremio loptu u mrežu.

Igra se potom primila do pred sami odlazak na odmor, a onda je prvo Velić sjajno odbranio udarac Lendrića, dok je minut kasnije Žulja dobio crveni karton nakon starta nad Zecom. Ubrzo je sudija odsvirao kraj prvog poluvremena koji je okončan rezultatom 1:3.

U nastavku utakmice Željo je krenuo još ofanzivnije pogotovo što su imali igrača više, ali golman Velić je bio odlično raspoložen pa Plavi nisu pronalazili put do mreže sve do 66. minute. Mladost tada dobija drugo isključenje. Sadiku je dobio drugi žuti karton nakon što je igrao rukom kao posljednji igrač odbrane, piše Klix.ba.

Već u narednom napadu Jurčić pogađa i smanjuje prednost gostiju na 2:3. Do kraja utakmice Plavi su napadali žestoko te propustili veliki broj prilika, a onda je minut prije kraja meča Alić postigao fenomenalan pogodak iz slobodnog udarca za 2:4. Plavi su u sudijskoj nadoknadi preko Zeca smanjili na 3:4, a Štilić je u dubokoj sudijskoj nadoknadi postavio konačnih 4:4 sigurnim udarcem iz penala.

Željezničar je ostao na šestom mjestu Premijer lige BiH, dok je Mladost na devetoj poziciji.