Željezničar gostuje u Banjaluci: Fudbaleri Borca žele novu pobjedu pred pauzu

04.10.2021. | 08:07

Fudbaleri Borca večeras od 18 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci dočekuju Željezničar u derbiju 12. kola Premijer lige BiH.

Banjalučani pod vođstvom trenera Nemanje Miljanovića ne znaju za poraz, a uspješnu seriju od četiri pobjede i dva remija žele da nastave i protiv Željezničara. Prvi ovosezonski meč ove dvije ekipe u prvom kolu završen je neriješeno, 1:1, a Borac sada želi sva tri boda pred reprezentativnu pauzu.

“Neće biti lagano, igramo na domaćem terenu protiv jednog od velikana u BiH. Željezničar je pretrpio određene promjene u timu, zbog čega je glavni cilj konsolidacija kao i promovisanje mladih igrača. Naravno, to ne znači da su bez ambicija i da ne žele da ostvare što bolje rezultate. Na drugoj strani, mi smo u dobroj seriji, bez poraza smo i želimo da sa nova tri boda napravimo dodatni iskorak prema vrhu kako bismo ovaj ciklus završili na najbolji način”, poručio je Miljanović.

Sarajevski tim će u ovom meču biti oslabljen neigranjem požutjelih Luke Juričića, Vedrana Vrhovca i Omara Beće. Lijevi bek banjalučke ekipe Aleksandar Subić takođe očekuje trijumf i poziva navijače da pruže podršku.

“Nadam se da će derbi protiv Željezničara da opravda očekivanja. U dobrom smo ritmu, to se osjeti i želimo da ovu seriju završimo pobjedom pred svojim navijačima. Nijednog momenta nećemo da se opustimo, Željezničar je kvalitetan tim, a pozivam naše navijače da dođu u što većem broju i da nam pruže podršku kao protiv Sarajeva. Uz njih sam uvjeren da možemo doći do tri boda i samim tim bi uhvatili definitivno priključak za ekipama koje su u samom vrhu”, istakao je Subić.