Želi da ide! Hjuston nudio 51 milion godišnje – Harden ipak rekao “ne”

Džejms Harden ne želi da ostane u Hjustonu.

Harden želi da ide, po svaku cijenu, a njegove želje za narednu destinaciju su Filadelfija Seventisiksersi i Bruklin Netsi, mada mu se više dopada Njujork.

U prilog svemu ovome ide i informacija da je Hjuston ponudio Hardenu da produži ugovor na još dvije godine i da za taj period inkasira 103 miliona dolara.

Međutim, Džejms Harden je to odbio. Odbivši tu velikodušnu ponudu Hjuston Roketsa, Harden je propustio šansu da postane prvi igrač u istoriji košarke sa ugovorom većim od 50 miliona dolara godišnje.

Ono što je problem u čitavoj priči jeste vrijednost Džejmsa Hardena, tačnije, Hjuston Roketsi ne žele da ga trejduju ukoliko ne dobiju nešto veliko u zamjenu za Hardena, pa je jasno da će Netsi morati dobro da se potrude i da iz jezgra mladih igrača izvuku ono najbolje.

U Filadelfiji je već bilo priče oko nezadovoljstva glavnih zvijezda pa bismo mogli da očekujemo da Ben Simons ili Džoel Embid pođu put Hjustona, ali nekako je Harden više zainteresovan za Bruklin Netse, jer je tamo i Kevin Durent njegov bivši saigrač.

Sve u svemu, biće interesantan razvoj čitave situacije, Harden je uvjeren da Hjuston nema ni teoretsku šansu da postane NBA šampion i zbog toga želi da što prije promijeni sredinu, piše B92).Ostavite komentar: