Žele se učvrstiti na vrhu tabele: Borac protiv Sarajeva za nastavak niza

18.10.2023. | 17:06

Fudbaleri Borca i Sarajeva odmjeriće snage u zaostaloj utakmici drugog kola Premijer lige BiH.

Meč na Gradskom stadionu trebalo bi da donese bespoštednu borbu tokom svih 90 minuta, a “crveno-plavi” pokušaće da dođu do devete uzastopne pobjede kojom bi se dodatno učvrstili na liderskoj poziciji na tabeli.

“Ostvarili smo ono što smo zacrtali u proteklom ciklusu. Ostvarili smo seriju pobjeda i utakmicu dočekujemo u veoma dobrom raspoloženju. Sa druge strane, ekipa Sarajeva je podigla formu. Igraju brzo, igraju direktan fudbal, a posjeduju i individualni kvalitet. Ipak, sve nas raduje podatak da u posljednje tri utakmice nismo primili gol, a bili smo veoma efikasni. Sve to je dodatno uticalo da podignemo nivo sampouzdanja koje je izuzetno bitno u ovakvim utakmicama”, rekao je Vinko Marinović, šef stručnog štaba FK Borac.

Recept je jasan i nalik onome iz prethodnih utakmica. Maksimalna koncentracija od prve do posljednje minute uz želju za pobjedom i borbu za svaki pedalj terena.

“Derbi utakmice uvijek sa sobom nose i određenu dozu psihološkog pritiska. Moramo da budemo maksimalno skoncetrisani. Utakmice poput ove uglavnom odluče detalji, a nadam se da će oni prevagnuti na našu stranu. Priželjkujemo i veliku podršku publike, da nam budu vjetar u leđa i da nas nose do cilja,” poručuje Marinović.

U ekipi Borca neće biti Еnvera Kulašina, te Slobodana Đekića dok su svi ostali igrači spremni da ispune svaki zahtjev koji se stavi pred njih. Među onima koji sa nestrpljenjem čekaju da osjete svu draž jednu od najvećih utakmica premijerligaškog fudbala je i Jovan Nišić.

“Mene i moje saigrače inspirišu velike utakmice koje sa sobom nose i određenu dozu pritiska. Takve utakmice su najljepše za igranje, a očekujem i veliku podršku navijača sa tribina. U dobrom smo momentu. Vezali smo osam pobjeda i želimo da nastavimo seriju. Sarajevo je dobra ekipa, ali naš cilj je da pokažamo da je ovo naša kuća , da odigramo u visokom intenzitetu i da dođemo do nova tri boda,” rekao je Nišić.

Utakmica počinje u 19.00 časova.