Žele duži odmor! Većina igrača NBA protiv početka sezone 22. decembra

Izvršna direktorka Udruženja NBA igrača (NBPA) Mišel Roberts izjavila je u četvrtak da su igrači trenutno većinom protiv prijedloga vodstva sjevernoameričke košarkaške lige da nova sezona počne 22. decembra.

“Većinski odgovor koji sam dobila od igrača na ovaj prijedlog je bio negativan”, kazala je Roberts, a prenosi Yahoo Sports.

Vlasnici momčadi i igrači su dobili rok do petka da odluče žele li prihvatiti ili odbiti kolektivni ugovor NBA lige, koji obuhvata i smanjenje plata, a Roberts je dodala da se prijedlog detaljno razmatra. Takođe je napomenula da odluka neće biti donesena ove sedmice.

“Tražili smo i stalno dobijamo podatke uključenih strana i radićemo na kontraprijedlogu što je prije moguće. Nema pokazatelja da će odluka biti donesena prije petka”, rekla je Roberts.

Ona je podsjetila kako su se igrači žrtvovali tokom sezone pogođene pandemijom, zbog koje su, kada je nastavljena, 22 momčadi igrale po skraćenom formatu u zaštićenom “balonu” pored Orlanda.

Neki igrači, među kojima su i najveće NBA zvijezde, htjeli bi da se pričeka do Dana Martina Lutera Kinga, odnosno do 18. januar, za početak sljedeće sezone. Igrači koji su igrali doigravanje žele duži odmor.

Međutim, igrači osam momčadi koje nisu išle u “balon” u Disney Worldu pored Orlanda, jako su dugo bili bez utakmica. Kasniji početak sezone koji bi doveo i do smanjenje plata posebno bi jako pogodio one igrače koji imaju kraću karijeru i nisu u prvoj postavi, prenosi Hina.Ostavite komentar: